Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment del consell de Comú celebrat ahir.
Un moment del consell de Comú celebrat ahir.

Mediació entre EMAP i Secnoa pel repartiment dels forfets de Vallnord


Escrit per: 
M.S.C./Foto:C.G.

El repartiment dels forfets de Vallnord ha generat “controvèrsia” entre Secnoa i EMAP. La situació es deu a la diferent interpretació que fan les dues societats de certes clàusules del contracte de mandat que renoven cada any, segons va explicar el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés. És per això que Vallnord ha sol·licitat una mediació per ajudar a esvair aquests dubtes. L’import objecte de la discrepància puja a un total de 38.000 euros i per a cada societat pot suposar una variació d’entre 10.000 i 15.000 euros “amunt o avall”, va declarar Mortés. 

El mandatari ordinenc va exposar que és el primer cop que es recorre a una mediació i va aclarir que del que es tracta és de clarificar els aspectes que són interpretables del contracte de mandat de Vallnord. “És un tema de concepte”, va remarcar, al mateix temps que es va mostrar convençut que les dues parts arribaran a un acord en un termini breu de temps. De fet, aquesta setmana tindrà lloc una reunió del consell d’administració de Vallnord on es preveu avançar en aquest consens. En tot cas, Mortés va deixar clar que aquesta situació no altera les relacions entre les dues societats que formen Vallnord i va reiterar que, després de l’entrada de Saetde com a soci privat a Ordino-Arcalís, la voluntat segueix sent que la marca conjunta amb Pal-Arinsal es mantingui. En aquest sentit, va apuntar que, amb relació al repartiment dels forfets, l’objectiu és arribar a “un acord amb el qual ens sentim còmodes les dues parts”. Actualment, la distribució dels ingressos pel forfet conjunt es fa de forma proporcional tenint en compte que Secnoa té el 33% de la participació i EMAP, el 67%. 
La sol·licitud d’un servei de mediació va sorprendre la minoria, que va ser qui va plantejar la qüestió en el consell de Comú que va tenir lloc ahir. La consellera de Liberals d’Andorra+Independents (L’A+I) Eva Choy es va mostrar a l’espera que la nova composició accionarial de Secnoa no afecti les relacions amb Vallnord.
Per altra banda, el cònsol major d’Ordino es va referir a l’horitzó que s’obre per a l’estació després de l’entrada de Saetde com a soci majoritari. Va dir que “segur” que hi haurà un forfet conjunt entre Arcalís i el Pas de la Casa-Grau Roig l’hivern que ve, ja que és de “sentit comú”, tot i que encara no s’ha tancat res.
Des de l’oposició també es va informar de la documentació facilitada per la majoria sobre l’adjudicació directa a una empresa vinculada al cònsol major per a la neteja dels vidres de l’escola bressol. Segons figura en aquesta documentació, l’oferta era la més econòmica. A l’últim, Mortés va parlar de l’agressió masclista contra Stop Violències al Roser d’Ordino i va assenyalar que es tracta d’un acte “puntual”. 

Crítiques pels imprevistos en despeses jurídiques

L’oposició va lamentar la manca de previsió en els assessoraments jurídics contractats per Secnoa per dur a terme l’entrada del soci privat. El fet és que ara el Comú haurà de sufragar 22.000 euros per 125 hores de feina extres a un bufet d’advocats, que se sumen als 190.000 euros inicials. La minoria va recordar que la contractació la va fer Secnoa i el Comú no hi va poder dir res però ara n’ha d’assumir el cost. Per això,  considera que les formes no són les més adequades. La majoria defensa, però, que el procediment que es va elegir és legal i més àgil i es destaca que 22.000 euros és una xifra “marginal”.

 

L’oposició qüestiona el cost de l’autobús fins a Sorteny

L’oposició va posar en qüestió el cost del servei de bus entre el Serrat i Sorteny. La consellera d’L’A+I Eva Choy va remarcar que el projecte suposa una inversió de 60.000 euros (28.000 per a l’autobús i 25.000 per al condicionament de l’aparcament, a més dels 7.000 euros per al personal). Remarca que s’ha optat per un vehicle de 52 places que fa tres viatges per hora i, davant d’això, dubta que hi hagi una afluència de visitants suficient que permeti justificar aquesta despesa. La majoria argumenta que és una prova pilot i que ara no es disposa de dades per saber si el servei està sobredimensionat. Recorda que en el plec de bases l’aspecte econòmic i la capacitat del servei tenien un pes important i que per això es va acabar adjudicant a una de les ofertes més cares. En tot cas, es va remarcar que al juliol i agost hi ha “molta massificació de turistes” al parc natural i “calia regular-ho”. Serà l’experiència d’aquest any que permetrà l’estiu que ve dimensionar l’autobús segons l’afluència. 

Ordino
EMAP
secnoa
Vallnord
ple
consell
mortes
choy
mediació
forfet
Saetde
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic