En Comú Podem insta la Generalitat a garantir una dotació pressupostària per a cofinançar el projecte de la residència de La Seu d’Urgell i assegurar així que la titularitat i la gestió siguin públiques. La proposta s’inclou dins una moció registrada al Parlament pels Comuns, després d’una interpel·lació al Conseller Campuzano sobre la situació de les residències públiques i la política de cures. El grup de la Seu d'En Comú Podem es mostra preocupat perquè Barrera va deixar la porta oberta a la concertació de les places.

El portaveu del Grup Parlamentari d'En Comú Podem (ECP) al Parlament de Catalunya, David Cid, i la diputada Yolanda López van registrar el passat 27 de novembre al Parlament de Catalunya la moció, posterior a la interpel.lació que la diputada va fer al Conseller Campuzano sobre la situació de les residències a Catalunya. En el punt 13 de la moció s’insta al govern de la Generalitat a “garantir la dotació pressupostària per a la residència de La Seu d’Urgell per cofinançar el projecte i assegurar així que la titularitat i la gestió del nou centre sigui públic".

Fonts dels Comuns de la Seu, que van impulsar aquest punt de la moció per al finançament de la residència, es mostren preocupats per les paraules de l’alcalde, el passat divendres, en la presentació de l’ avantprojecte, ja que, lamenten, “va deixar oberta la porta a la concertació privada”. Tanmateix, consideren que la moció pot esdevenir l’impuls necessari per “fer justícia a la demanda històrica que la residència sigui de titularitat però també de gestió, pública” i reblen “no entendríem que tots els grups del Parlament no hi votessin a favor”. El ple on es debatrà la moció i posterior votació es durà a terme la setmana del 12 de desembre, en dia i hora per concretar.

L'alcalde de la Seu presentava divendres, davant ciutadans i entitats, l'avantprojecte de residència de gent gran, un equipament llargament demandat per la societat alturgellenca que a través d'una plataforma ciutadana va recabar quasi 4.000 signatures.