Diari digital d'Andorra Bondia
La cònsol major de la Massana, Olga Molné, treballant a casa seva.
La cònsol major de la Massana, Olga Molné, treballant a casa seva.

Molné: “Hi haurà un abans i un després de la crisi del coronavirus”


Escrit per: 
M.P.A. / FOTO: O.M.

“Hi haurà un abans i un després de la crisi del coronavirus.” La cònsol major de la Massana, Olga Molné, ho diu convençuda. Sense dubtar. Hi haurà un abans i un després en molts aspectes, però en aquesta ocasió es refereix a la manera de treballar. I és que en el seu cas, tant ella com la cònsol menor, Eva Sansa, van optar des del primer moment a fer tota la feina des de casa, de manera que pel que fa a les juntes de govern, per exemple, les fan per videoconferència. 

Molné destaca que la primera setmana la van dedicar sobretot a organitzar-se, tant pel que fa a “l’equip més polític” com al conjunt de treballadors comunals. En aquest sentit, per exemple, comenta que tot el que és el treball per comissions el fan a través de grups de WhatsApps. Allà pengen les actes, els ordres del dia i les propostes a estudi.
L’altre gran tema que ha centrat els seus esforços durant aquests primers dies ha estat el de “comprovar que la gent gran estigués bé, perquè són les persones més sensibles en aquesta crisi”. És per això, recorda, que tots els edificis van enganxar un cartell on s’informava d’un telèfon al qual poden trucar la gent gran sola, en cas que n’hi ha- gués. De fet, però, van decidir anar més enllà i s’han interessat per la gent que normalment acudeix a la Casa pairal o que en alguna ocasió havia participat, ni que fos puntualment, en alguna de les activitats organitzades. I encara van fer un tercer pas, el d’agafar el cens parroquial i trucar a totes les persones més grans de 65 anys. I sí, han trobat persones soles, a les quals no arriba a voltes la informació perquè no estan acostumades a fer servir els mòbils i les xarxes  i no sabien què era això del coronavirus. 

En família, mantenir l’ànim
En família seguim les recomanacions del Govern perquè volem anar a la una. En paraules ben planeres, que li surten de l’ànima: “El que fem és creure.” Així, cadascú va a la seva feina i els meus fills fan els deures –en té tres- a les seves habitacions. Es connecten cada dia amb els mestres de les seves escoles. 
El que ens ha donat més feina és “l’organització”, però un cop s’hi han posat, “ens n’hem sortit”. I afegeix que, “el meu marit i jo ara compartim més estones amb els nens”. I a més de tenir el cap actiu, s’han proposat que el cos també ho estigui. Per això, “intentem que tots fem exercici, per mantenir un bon estat d’ànim”. 
D’aquesta situació que ens toca viure per la crisi del coronavirus en treu de positiu que “m’he hagut de posar a fons en les noves tecnologies”, perquè “jo era d’aquelles que sempre anava a tots els llocs”. Així, ha après que “pots fer molta feina des de casa telemàticament” i que es guanya temps. Això sí, vigilant de no enganxar-se gaire a les maquinetes, perquè s’ha de predicar amb l’exemple, i si no sempre tens els fills que t’ho recorden, conclou.
Algun consell per acabar? Molné diu que ho té clar i que no se’ns demana ni més ni menys que una cosa com a ciutadans, fer nostra de debò la superconeguda màxima que ens acompanya nit i dia: “quedem-nos a casa”.

 

Olga Molné
coronavirus
Covid-19

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte