L'empresari hoteler i expolític Antoni Puigdellívol Riberaygua ha mort aquesta matinada als 74 anys, segons han confirmat fonts properes a la família, que han precisat que feia temps que es trobava delicat de salut.
Puigdellívol, nascut el desembre del 1946, va ser cònsol menor d'Andorra la Vella entre el 1976 i el 1977 amb Magí Maestre de cònsol major, amb qui l'any següent es va intercanviar el càrrec. Així, entre el 1978 i 1979 va ser el cònsol major de la capital amb Joan Samarra com a cònsol menor, qui posteriorment li agafaria el relleu al capdavant de la corporació parroquial.
Precisament, la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, que en nom seu i de la tota la corporació ha volgut traslladar el condol a la família, ha destacat el fet que Puigdellívol fos el cònsol en el moment en què va tenir lloc la separació de la parròquia amb el naixement d'Escaldes-Engordany, i que fos per tant també el primer cònsol de la parròquia després de la separació.
Així mateix, Marsol, que ha destacat haver tingut "una bona relació" amb Puigdellívol i n'ha remarcat "el fort caràcter", ha definit el finat com "un gran cònsol" i com l'"impulsor de la modernitat" d'Andorra la Vella. En aquest sentit, la cònsol major de la capital ha destacat "el treball" de Puigdellívol en l'avinguda Meritxell i per "convertir Andorra la Vella en el centre comercial del país".
A la vegada, Marsol ha destacat el caràcter "visionari" de Puigdellívol i ha recordat que va ser sota el seu mandat que es va adquirir tots els terrenys on és ara el Comú i també on hi ha l'edifici administratiu del Govern. "Va creure que la parròquia podia créixer cap aquí i es va fer un esforç molt important per comprar els terrenys ja que fins i tot va ser necessari anar a buscar diners fora d'Andorra", ha recordat la cònsol, que ha remarcat que gràcies a aquesta empenta de Puigdellívol ara la parròquia "gaudeix de la plaça del Poble" i també el Govern "té l'edifici que té a Andorra la Vella", ja que posteriorment el Comú va vendre el terreny a l'executiu.
Marsol, que ha remarcat que "avui és un dia trist" per la parròquia, ha instat a recordar Puigdellívol com "un gran cònsol" i ha avançat que de la mateixa manera que s'ha volgut homenetjar a altres cònsols com Joan Samarra, Conxita Mora i Rosa Ferrer, posant el seu nom a l'estadi comunal, l'escola bressol i la passarela que unirà la plaça del Poble amb el carrer de la Vall, hi haurà també un homenatge similar per a Antoni Puigdellívol.
Puigdellivol va ser també conseller general entre el 1982 i el 1985 i del 2005 al 2007 va ocupar la cartera de Turisme i Medi Ambient en l'aleshores Govern d'Albert Pintat, si bé va acabar deixant el càrrec per discrepàncies polítiques, especialment en matèria d'inversions per la paralització del projecte de la desviavió de Sant Julià de Lòria i per "l'excessiva" al seu entendre partida prevista per a l'Arxiu Nacional. Durant la seva etapa al capdavant del ministeri, Puigdellívol va potenciar el control sobre els apartaments turístics il·legals.
En l'àmbit empresarial, Puigdellívol, un gran aficionat també al món del motor segons explica ell mateix al llibre Pioners, va fer-se càrrec dels negocis impulsats pels seus pares, l’hotel RiberPuig i el restaurant la Truita, i va tenir un paper destacat en la transformació de l'avinguda Meritxell, on els seus hotels Novotel i Mercure mantenen encara l'activitat.