L'arquitecte i urbanista Ricardo Bofill ha mort aquest divendres als 82 anys. Nascut a Barcelona el 1939, se'l considera un dels urbanistes i arquitectes catalans més influents i reconeguts de l'àmbit internacional. Al Principat va deixar especial petjada en idear el nou santuari de Meritxell, que el Consell General va encarregar executar després de l'incendi que va destruir l'antic i que es va inaugurar el 1976. Es tracta d'una obra molt personal i que en paraules del propi autor és una "recreació del romànic".

Des del Govern s'han afegit a les mostres de condol per la pèrdua de l'arquitecte amb un missatge a través de les xarxes socials amb el qual se li ha volgut agrair el "llegat material" que ha deixat al país amb el santuari de Meritxell.

 

Bofill es va formar a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona (ETSAB), de la UPC, que el va nomenar doctor 'honoris causa' el setembre passat. Bofill va impulsar un miler de projectes en una quarantena de països. Destaquen l'Hotel Vela de Barcelona, el Teatre Nacional de Catalunya o l'aeroport del Prat; el parque Manzanares de Madrid; la seu corporativa de Shieido Ginza, a Tòquio, o la de Cartier, a París.