Diari digital d'Andorra Bondia
L'entrada a l'edifici del Servei d'Immigració.
L'entrada a l'edifici del Servei d'Immigració.

Nova quota general de 530 autoritzacions de treball


Escrit per: 
Agències

El Govern ha aprovat una quota general de 530 autoritzacions de treball, concretament 413 de residència i treball i 117 de treball fronterer, per al període comprès entre els mesos de maig i octubre. Tal com ha recordat el ministre portaveu, Eric Jover, aquesta quota és molt inferior a la de 900 persones que es va aprovar el 2019 però superior a la de 450 persones de l’any passat.

En aquest sentit, Jover ha remarcat que es tracta d’una quota que s’emmarca en el context de pandèmia i els seus efectes sobre el mercat laboral. Per aquest motiu, també, s’estableix que les empreses que apliquin una suspensió temporal del contracte de treball o una reducció de jornada laboral no poden sol·licitar cap autorització d’immigració si és per a la mateixa ocupació que la d’un assalariat de l’empresa afectat per alguna d’aquestes mesures, ja que el que es pretén és que les plantilles vagin recuperant la normalitat abans de fer noves contractacions.

Jover ha recordat que aquesta quota inicial, com les anteriors, pot ser ampliada en un 30% i des del Govern també s’informa que el text manté les mesures de flexibilització adoptades els darrers anys per als treballadors d'un estat que hagi signat un conveni amb Andorra, ja que no s'exigeix formació ni experiència a aquests treballadors. També en la línia de la flexibilització, s’inclouen mesures per als treballadors que no són membres de la Unió Europea o de l'Espai Econòmic Europeu, pel que fa a l'experiència professional.

nova
quota general
530
autoritzacions de treball

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte