Diari digital d'Andorra Bondia
El premi de l'edició del 2019.
El premi de l'edició del 2019.

Obert el termini de presentació de candidatures pels Premis Unicef Andorra 2021


Escrit per: 
Redacció/Foto: Unicef Andorra

El Comitè nacional d‘Andorra per l’Unicef va decidir establir els Premis Unicef Andorra, coincidint amb el 18è aniversari de la seva constitució, l’any 2012,. De caràcter bianual, s’ha obert la convocatòria pel 5è Premi Unicef Andorra per ser concedit durant el segon trimestre del 2021.

L’objectiu d’aquest guardó respon al desig de reconèixer la feina que persones i entitats, de manera voluntària i molt sovint anònima, duen a terme a favor dels infants, a Andorra i arreu del món. Vetllar perquè cap nen ni nena vegin vulnerats els drets que els emparen és la missió que Unicef té encomanada. Per això treballem perquè gaudeixin d’una vida digna, que inclou l’accés a una nutrició saludable, a l’educació i a la sanitat, entre d'altres, i protegir-los contra tota mena de discriminació per raó de sexe, raça o discapacitat.

Aquesta feina es veu reforçada per la labor que també en l’àmbit de la infància desenvolupen persones o entitats que volem reconèixer amb aquests Premis Unicef Andorra. És per això, que aquests premis estan destinats a posar en relleu la labor cultural, social i humana feta per persones, equips de treball i institucions en l’àmbit nacional i internacional, relacionada amb el benestar de la infància i que respongui als valors que promou Unicef.

Els premis es poden concedir a projectes, iniciatives o actuacions que una persona, institució, empresa, emprenedors socials o grup de persones hagi desenvolupat amb els objectius de xonscienciar i mobilitzar la societat sobre la infància i els seus drets, generar canvis reals en la vida dels infants, ja sigui amb caràcter general (per a tota la infància) o dirigits a un grup en particular i aconseguir millores socials en un sentit ampli i donar prioritat a les orientades a la infància i dirigides a col·lectius menys afavorits o vulnerables.

El premi està obert a la participació de la societat. D’aquesta manera, avui s’obre la convocatòria per a que qualsevol persona o entitat que sigui coneixedora d’algun projecte, iniciativa o acció social que sigui mereixedora d’aquest guardó pugui presentar la seva candidatura. El formulari de presentació de candidatures està disponible a la web www.unicef.ad. El termini de presentació de candidatures s’acaba el 19 de febrer de 2021. Tota la informació sobre la convocatòria del premi es pot trobar a les bases dels premis, també disponible a la web www.unicef.ad.

Després de la recepció de totes les candidatures, un jurat, format per membres de la societat civil andorrana i de la junta d’Unicef Andorra, escollirà el guardonat. El lliurament del premi està previst que es dugui a terme durant el segon trimestre de 2021.

El guardó és una escultura de l’artista andorrà Jordi Casamajor. Els finalistes, en el cas que el Jurat ho decideixi, reben un diploma.

termini
presentació
candidatures
Premis Unicef Andorra 2021
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic