El director adjunt i coordinador de la policia, Bruno Lasne, ha obert avui la formació als futurs agents de la nova promoció del cos. L'han acompanyat el director adjunt, Miquel Àngel Barbolla, el sergent major i sotscap de la unitat de seguretat ciutadana, Josep Manel Moya, i el sergent major i cap de recursos humans, Raül Paz. L’acte ha tingut lloc a l’alberg de la Baronia en presència dels cònsols Laura Mas i Jean-Michel Rascagnères. 

En el discurs de benvinguda, el director adjunt i coordinador ha demanat als futurs agents, tres dones i sis homes, “maduresa, rigor, equilibri i compromís social, sense el qual no s’entendria la tasca de la policia”, que té com a eix central “la protecció dels drets de les persones i l’ajuda a les que més ho necessiten”. Alhora, Lasne ha ressaltat “l’honestedat, l’autoexigència, el comportament ètic i la vocació de servir” com a valors fonamentals d’una professió, ha dit, basada al mateix temps en el respecte i la construcció d’una “confiança mútua amb la comunitat per la qual treballareu i a qui ens devem”.

Lasne també ha traslladat un agraïment molt especial als cònsols encampadans per la cessió de l’alberg de la Baronia per tercer any consecutiu. Un indret que ha qualificat de “privilegiat i exclusiu, i que permet desenvolupar íntegrament la formació amb els mitjans i les condicions més idònies”. 

Al seu torn, el cònsol menor d’Encamp també s’ha dirigit als alumnes destacant “que la bona imatge que té el país en matèria de seguretat és, en gran part, mèrit del paper de la Policia”. En aquest sentit, els ha encoratjat “a continuar el camí encetat fa anys pels vostres predecessors”.

El curs als futurs agents va començar dilluns i durarà un màxim de nou mesos en què els alumnes es formaran en totes les matèries i àrees relacionades amb qualsevol tipus d’intervenció policial. Un cop superada la formació, s’incorporaran al Cos en període de prova durant dotze mesos.