El sector turístic preveu assolir unes bones xifres d’ocupació durant aquestes vacances de Setmana Santa, principalment a partir de dijous. Des de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA), el seu president, Manel Ara, va informar que per dijous, divendres, dissabte i diumenge esperen una ocupació del 85% mentre que durant els dies previs, l’afluència se situarà entre el 70% i el 72%. Ara va posar en relleu que l’ocupació està molt repartida i que els establiments que atrauran més clients seran els de les parròquies altes, com ara el Pas de la Casa i Canillo.

Des de l’entitat es va remarcar que el fet que la Setmana Santa tingui lloc aquest any més aviat fa que l’afluència de visitants variï. Així mateix van assenyalar que del mes de març, el cap de setmana passat va ser el més fluix, amb un 70% d’ocupació, un element que indica que la temporada està arribant al final. El president de la UHA sí que va remarcar que aquest any s’estan registrant uns preus mitjans de venda més alts que el 2017. L’increment mitjà se situarà en el 10%, seguint amb la inèrcia dels mesos de gener i febrer, quan es va poder vendre a preus més elevats, i també pel fet que la Setmana Santa té lloc més aviat en el calendari, un fet que permet aplicar preus de temporada alta ja que “a mesura que ens acostem a la primavera els preus es van relaxant”. Tot plegat ha de permetre que la facturació dels hotels creixi (almenys aquesta és la previsió).
També els apartaments turístics preveuen bones xifres per a aquestes dates. La presidenta de l’Associació d’Empreses d’Allotjament Turístic (AEAT), Valérie Lackner, va destacar que fins demà l’ocupació en aquests establiments estarà entre el 40% i el 50%. En canvi, de dimecres fins diumenge o dilluns es preveu penjar el cartell de complet. Al Pas de la Casa, la celebració del festival de música electrònica Hibernation ha ajudat a portar visitants. Lackner també va remarcar que de cara a la setmana que ve s’espera la visita dels grups de joves portuguesos, que portaran molta gent al poble encampadà. Aquests faran una estada de dilluns a diumenge i posaran fi a la temporada d’hivern.

Llei de l’allotjament
D’altra banda, la presidenta de l’Associació d’Empreses de l’Allotjament Turístic (AEAT) també es va referir als reglaments que pengen de la Llei de l’allotjament turístic i que ara s’estan elaborant. En concret, Lackner va fer referència a la reputació online dels establiments, un element que es tindrà en compte en la classificació d’aquests (permetrà guanyar o perdre estrelles). Des de l’entitat es posa en qüestió aquest mètode ja que no tenen la seguretat sobre la fiabilitat. En aquest sentit, remarquen que des del Govern es defensa que hi ha sistemes per evitar les falses valoracions a les plataformes com ara Booking. Això no esvaeix els dubtes del sector, però. Els apartaments, a més, veuen en certa mesura contradictori el fet que la classificació per a aquest tipus d’allotjaments sigui voluntària però que s’estableixi com a element per determinar la reputació online.