Diari digital d'Andorra Bondia
Les instal·lacions del centre penitenciari de la Comella.
Les instal·lacions del centre penitenciari de la Comella.

Onze agents penitenciaris aïllats en registrar-se un company positiu


Escrit per: 
M.S.C.

Un agent penitenciari ha donat positiu a les proves TMA que la setmana passada es van practicar a tots els interns i empleats de la presó. Arran d’aquest cas (que era asimptomàtic) i a partir de l’enquesta epidemiològica i el rastreig dels contactes d’aquest agent s’han aïllat 11 agents més que es troben en situació de baixa laboral durant 14 dies, fins que s’estimi conclòs el possible període d’incubació. A més s’està fent el seguiment epidemiològic d’altres agents, els quals hauran d’extremar les mesures preventives durant els pròxims dies. Ja s’ha activat un protocol pel qual es faran proves diagnòstiques amb caràcter urgent entre el col·lectiu de persones contactes tant actius com passius d’aquest agent per detectar possibles infectats pel virus. 

El fet és que es va trigar sis dies a comunicar els resultats a l’agent que ha donat positiu, motiu pel qual el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va assumir un error de comunicació, tenint en compte que aquesta persona va estar treballant durant aquests dies. Amb tot, el Govern va destacar que, fins ahir, el cribratge que es va realitzar a tota la població reclusa no ha detectat cap cas positiu. Durant els pròxims dies es repetirà novament el cribratge a tot el centre. 

Altres fonts consultades assenyalen que un contagi entre els interns és pràcticament impossible per les mesures de seguretat adoptades, que són estrictes. Així, en la interacció entre agents i presos sempre s’utilitza la mascareta, guants i desinfectant. A més, la desinfecció de les instal·lacions és constant. En canvi, entre els treballadors és més fàcil contagiar-se. El contacte és inevitable tenint en compte que hi ha alguns espais de treball petits, es comparteix vestuaris i a l’hora de dinar no porten la mascareta posada. Tot i així, els agents estan treballant ara amb dos grups força hermètics, fet que posa traves al virus. Des de la presó s’és conscient que si hi hagués un contagi entre els interns la situació podria esdevenir un polvorí. Per garantir que això no succeeixi, les úniques mesures addicionals de prevenció que es podrien adoptar serien la limitació de les visites i les activitats que els presos fan.

També s’ha notificat un cas de coronavirus entre els treballadors del Comú d’Andorra la Vella, concretament al departament de Recursos Humans. Tal com van confirmar des de la corporació, ahir al matí, una treballadora del Comú que no fa atenció al públic va notificar que era positiva per Covid-19. En aquest moment es va activar el preceptiu protocol i es va detallar la llista de contactes de l’empleada i les entrevistes epidemiològiques que se’n deriven. A més, com a mesura de prevenció es va determinar l’aïllament de cinc treballadors, en tractar-se de companys que els darrers dies hi van tenir contacte directe. Ahir se’ls havien de practicar les PCR. Malgrat l’aïllament d’aquestes cinc persones, el servei funciona correctament, tot i que amb menys personal. Al Comú, el port de la mascareta és obligatori als espais tancats d’ús públic i també quan no es pot mantenir la distància mínima d’1,5 metres. També s’han instal·lat pantalles de protecció a tots els serveis d’atenció al públic, entre d’altres espais

agents penitenciaris
Aïllats
registrar-se
company
positiu
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic