Diari digital d'Andorra Bondia
Imatge de l’edifici del Comú d’Ordino.
Imatge de l’edifici del Comú d’Ordino.

Ordino facilita els ajornaments dels pagaments dels tributs comunals


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: Bon dia

Per alleugerir la situació provocada per la pandèmia de coronavirus, el Comú d’Ordino facilita des de finals del mes passat els ajornaments dels pagaments dels tributs comunals. Amb la mesura, es rebaixa els imports establerts per als administrats que sol·licitin posposar qualsevol tribut del Comú de la parròquia.

Així doncs, es permetrà retardar els pagaments fins a l’import de 250.000 euros per un termini màxim d’un any quan fins ara el mínim que es permetia posposar per aquest període era de 500.000 euros. Així mateix, es permeten ajornaments del pagament per a més de 250.000 euros i fins a 750.000 euros per un màxim de dos anys (ara estava fixat en una forquilla entre més de 500.000 euros i 1 milió). També s’autoritzen ajornaments de quantitats superiors a 750.000 euros per un termini màxim de tres anys (abans de la modificació tan sols es permetien els superiors a 1 milió d’euros durant aquest mateix període de temps).

L’Ordinació tributària de la corporació també estableix que l’import mínim de les quotes fraccionades i ajornades no podrà ser, en cap cas, inferior a 30 euros. A més, s’indica que els fraccionaments tindran com a venciment el darrer dia de cada període i podran ser mensuals (amb 12 pagaments anuals); bimestrals (amb sis pagaments anuals); trimestrals (amb quatre pagaments anuals); i semestrals (amb dos pagaments anuals). També està previst un pagament anual per als ajornaments superiors a un any.

La mesura es va articular a través de la modificació de l’Ordinació tributària per al 2020, aprovada a finals de l’any passat, i va rebre el vistiplau en el consell de comú que va tenir lloc el 24 de setembre passat. Les facilitats per ajornar els pagaments dels tributs del Comú d’Ordino va entrar en vigor el 30 de novembre, coincidint amb la publicació al BOPA.

 

tributs
Comú d'Ordino
ajornament
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic