Diari digital d'Andorra Bondia

Ordino Studios produirà un videojoc sobre la sèrie nord-americana ‘Stargate’


Escrit per: 
M. F. / Foto: SFGA


Un joc interactiu per a iOS i Android portarà el made in Andorra arreu del món. Es tracta d’un videojoc basat en la sèrie nord-americana Stargate que Ordino Studios començarà a produir d’aquí a un mes i que al mes de novembre ha d’estar enllestit amb tres capítols.

Si el projecte agrada a Metro Goldwyn Mayer, que és qui té els drets d’aquesta sèrie que va estar en antena més d’una dècada, Ordino Studios n’haurà de produir fins a 24 capítols.
L’empresa ja ha començat a contractar personal amb la intenció de portar a terme aquest projecte i el seu responsable, Jordi Albà, creu que pot ser un primer pas important perquè Andorra pugui esdevenir un important centre de producció de videojocs i animació per després exportar-los a l’exterior.
Albà defensa que Andorra té un gran potencial per atreure aquest talent. Per això, exposa que és relativament fàcil que aquestes persones vulguin venir a participar en aquests projectes, ja que un dels atractius és el fet d’estar “al sud d’Europa” i l’altre, el marc fiscal. A més, recorda que els treballadors de l’audiovisual estan acostumats a viatjar molt per dur a terme diferents projectes, i per tant creu que Andorra pot ser per a ells un lloc atractiu.
L’empresa està formada per dues divisions, la de videojocs i la d’animació, i ara per ara ja té deu treballadors contractats, als quals caldrà afegir-ne vint més necessaris per portar a terme el projecte que els ha encarregat Metro Goldwyn Mayer. A banda d’aquest ambiciós projecte, Albà va exposar que en els pròxims mesos poden rebre encàrrecs importants relacionats amb l’animació.
La intenció del director general d’Ordino Studios no és només portar personal altament qualificat de l’estranger, sinó que també pretén poder contractar persones del país i facilitar que es puguin formar gràcies a l’experiència dels treballadors que vinguin d’altres països.
Durant la presentació d’aquest projecte, el director general d’Ordino Studios va estar acompanyat pel director d’Andorra Desenvolupament i Inversió (ADI), Carles Aleix, que va posar en relleu que l’empresa instal·lada a Ordino és “un exemple” de la diversificació de l’economia andorrana i que l’audiovisual és un sector amb un gran potencial al país. A banda, Aleix va posar en relleu que aquesta diversificació resultarà encara més afavorida per l’obertura econòmica, que a més a més ha de servir per portar al país empreses amb “un alt valor afegit”.
Un dels aspectes que més va valorar Aleix d’Ordino Studios  és la “identificació” amb la marca Andorra i que sigui una empresa amb una clara vocació de crear llocs de treball, cosa que, va afegir, pot servir d’exemple per a altres empreses.
suport de l’adi
Finalment, el director de l’ADI va explicar tot el camí que ha recorregut l’empresa fins a poder portar a terme projectes d’importància i va recordar que Ordino Studios va rebre dos finançaments en dues fases diferents avalats per l’ADI i que sumats arriben als 500.000 euros.
Albà va recordar l’esforç que es va fer al començament per buscar “oportunitats” fins a aconseguir “la massa crítica” de què disposen en l’actualitat, i que els permet desenvolupar projectes.
D’aquesta manera, va posar en relleu que al principi van pensar que els rodatges podien ser una bona oportunitat, encara que més endavant van poder constatar que es tractava d’un sector que estava “molt tocat”, especialment a Espanya, i per tant costava molt atreure els projectes cap a Andorra. Així, l’empresa ha anat centrant-se més en les divisions d’animació i de videojocs.

Escola d’animació
Tal com ja s’ha assenyalat, Albà va posar en relleu que la “importació” d’aquests professionals que es fa per poder dur a terme aquests productes ha de servir per generar “talent” a Andorra, i en aquest sentit va explicar que un dels projectes que els agradaria tirar endavant seria la creació d’una escola d’animació.
Així mateix, Albà va remarcar que havia quedat sorprès pel currículum de les persones del país que responen a la convocatòria de llocs de treball i va recordar que a Andorra hi ha persones que tenen molt de talent per a aquest sector, i va assenyalar que fins i tot alguns professionals estan treballant a Hollywood.

Número de vots: 43
Comentaris: 1

Comentaris

LOL jajajajajajajaja

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic