Atenció Vigo, Badalona i Nova York, atenció Andorra la Vella, que en la batalla per tenir l’avet nadalenc més llampant entren els ganxos, i amb un bon argument: el seu  el presenten com l’arbre nadalenc més alt... que estigui viu. Argument incontestable al seu favor, a la recerca d’unes festes sostenibles i que apostin per la naturalesa, davant de tota la ferralla que necessiten les altres ciutats per treure pit d’alçada en aquesta –per què no dir-ho, absurda– competició. 
En tot cas, el que cada Nadal es converteix en insígnia de les festes a Organyà és l’esvelt avet que flameja durant tot l’any a la plaça de les Homilies. Un arbre de dinou metres d’alçada i dotze de diàmetre que fins ara no se’ls havia acudit reivindicar. Ha estat des d’un compte d’Instagram (ballesbcn) que aquest usuari de la xarxa ha posat el dit a la nafra: “Què és aquesta moda d’estar posant estructures de metall o arbres tallats quan en tens de naturals?”, pregunta, destacant que aquest té una “forma perfecta” i absolutament espectacular. El decoren amb ornaments fets per la canalla de la localitat i, “el millor de tot, no costa ni un euro als veïns” perquè ja està allà, plantat tot l’any. Des del 1975, insisteix l’instagramer, és l’emblema nadalenc per excel·lència dels ganxos. 
I més que ho serà, amb la fortuna que ha fet el vídeo. No sols per la resposta que ha obtingut a la mateixa xarxa entre gent de dins i fora de la comarca, sinó perquè de la divertida entrada en lliça d’Organyà, se n’ha fet ressò el popular espai televisiu conduït per Alfons Arús a La Sexta. Un arbre, no una estructura metàl·lica, hi comenten els arusseros al debat del programa, i que, a diferència del que adorna el Rockefeller Center novaiorquès, té arrels, està plantat, viu, i dona ombra als habitants d’Organyà durant tot l’any. 
A les xarxes, naturalment, molts han estat els que han aplaudit la tradició del petit municipi alturgellenc i que voldrien més arbres vius i menys artificiositat nadalenca.