Diari digital d'Andorra Bondia
Esquiadors a les pistes de Vallnord-Pal Arinsal.
Esquiadors a les pistes de Vallnord-Pal Arinsal.

Pal Arinsal tanca la temporada amb una caiguda de les vendes del 88%


Escrit per: 
M. P. / M. P. A. / Foto: Vallnord Pal Arinsal

Les estacions d’esquí del Principat han tancat avui una temporada d’hivern del tot atípica. Amb tot, només Vallnord-Pal Arinsal ha fet balanç dels 93 dies d’obertura. Segons han informat, s’han pogut comptabilitzar 57.973 dies d’esquí venuts, una xifra que representa un 11% respecte a l’assolit la temporada anterior a la Covid. Segons han exposat, la caiguda de les xifres es deu, en part, a les restriccions per al públic local. Així, les vendes han disminuït un 88%. La despesa mitjana del client a l’estació s’ha mantingut molt similiar a la temporada passada, però tot i així es redueix un 4%.

Les activitats de neu alternatives a l’esquí també han estat ben acollides. Les preferides han estat les sortides en raquetes de neu i les excursions amb Buggies. Pel que fa a les escoles de neu, les inscripcions d’alumnes han caigut un 18% respecte a la temporada 2019-2020, però tot i així s’han acollit un total de 900 alumnes durant la temporada. 

A causa de la pandèmia, l’estació va veure la necessitat de produir menys neu de cultiu, però tot i això, durant el mes de desembre i una part de gener, van ser utilitzats 111.003 m3 d’aigua (82.872 m3 a Pal i 28.131 m3 a Arinsal), que van servir per al manteniment de pistes durant tota la temporada. La quantitat de producció ha estat baixa, però gràcies a una lectura anticipada, ha permès optimitzar al màxim els recursos de l’estació degut a la situació. 
Tot i tancar les pistes, Vall-nord-Pal Arinsal manté l’aposta per la gastronomia. Així, a partir d’ara el restaurant del Coll de la Botella es mantindrà obert durant tots els caps de setmana independentment de l’obertura de l’estació. Quant als sopars d’alta muntanya, tot i les restriccions l’estació ha acollit més de 1.300 persones amb aproximadament 30 sopars als restaurants del Pla de la Cot i del Coll de la Botella. Durant la temporada d’estiu també es mantindran els sopars al Coll de la Botella amb sortides amb Buggies Eruga.

Pel que fa a la temporada d’estiu, es preveu encetar-la l’11 de juny, tot i que quedarà inaugurada el dia 4 amb l’obertura del refugi del Comapedrosa.

Comerç
D’altra banda, i pel que fa als comerciants, la presidenta de l’Eix Central, Sònia Yebra, qualifica aquesta campanya de Setmana Santa com de “molt irregular”. Es tracta d’una Setmana Santa “atípica”, ha dit, tot remarcant que sí que hi ha hagut més afluència de visitants que altres caps de setmana de març, sense pronunciar-se, però, sobre la repercussió que això tindrà de cara a les vendes.  

Yebra ha reconegut que l’anunci del trànsit lliure entre Espanya i Andorra els va agafar “a contrapeu”. També ha explicat que encara hi ha comerços de l’Eix Central que es troben tancats i amb els treballadors en ERTO. En aquest sentit, ha explicat que aquest cop el marge de reacció que han tingut per tornar a posar-se en marxa ha estat mínim, no com per Nadal, que s'han pogut activar d’una manera més ràpida. A més, ha fet notar que les empreses són ara “molt més prudents” perquè no saben si aquesta obertura serà un parèntesi o tindrà continuïtat. 

Els comerciants posen les expectatives i les esperances que l’obertura “continuï així”, ha insistit. Sempre, és clar, des de la prudència i comptant amb la campanya de vacunació avanci a bon ritme. Finalment, ha posat èmfasi en la necessitat de fer una bona campanya de comunicació per explicar la situació d’Andorra a l’exterior però també des de la prudència a causa de la situació epidemiològica. “Hem de ser prudents”, ha conclòs.

Pal Arinsal
temporada
caiguda
vendes
Comentaris: 1

Comentaris

Hola, la seva noticia es incompleta es potser cert fer menys vendes, pero quines perdues han tingut una vegada restades les ajudes de govern. No están vostes sols à Andorra Solament aixo

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic