Diari digital d'Andorra Bondia
Judith Pallarés ha lliurat el guardó Olympe de Gouges al rector de l’UdA, Miquel Nicolau.
Judith Pallarés ha lliurat el guardó Olympe de Gouges al rector de l’UdA, Miquel Nicolau.

Pallarés diu que “és un bon text” tot i que “sempre es pot anar més enllà”


Escrit per: 
M.S./ Foto: SFGA

“És veritat que sempre es pot anar més enllà, però pensem que la llei és un gran avenç i forçarà molt l’obligatorietat de moltes entitats i empreses en relació amb els plans d’igualtat per poder lluitar contra aquesta bretxa salarial que hi ha, sobretot en el món privat”. D’aquesta manera, la ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés, ha defensat aquesta  tarda la llei per a l’aplicació efectiva del dret a la igualtat de tracte i d’oportunitats i a la no-discriminació entre dones i homes, pendent d’aprovació per part del Consell General, després que des de les associacions feministes s’hagués lamentat les mancances del text.

Pallarés, que ha insistit que “és una bona llei”, ha destacat que la implementació del text “ens ajudarà a veure si després hi ha modificacions que siguin necessàries” i ha recordat que “ja no funcionem amb textos legislatius absoluts, sinó que, igual com la vida que és dinàmica i molt canviant, les qüestions legislatives i reglamentàries també s’han d’anar adaptant”.

En aquest sentit, la titular d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, que ha incidit que la llei “marca la creació de l’Institut Andorrà de la Dona que era una fita que hi havia pendent”, ha destacat que precisament aquest organisme “permetrà fer la valoració de la implementació del text que la mateixa llei diu que s’ha de fer”.

Davant les crítiques que el text conté més recomanacions que no pas obligacions en matèria d’igualtat, Pallarés, que ha assegurat “prendre nota” de les demandes de les associacions “per veure com s’evoluciona i si en un futur s’ha d’anar més enllà”, ha apuntat que “normalment les polítiques que són incentivadores més que coercitives, si les treballes bé, es podrà empènyer que tothom avanci més en aquest aspecte per donar compliment a les recomanacions”, i ha matisat que al text “també hi ha obligacions i procediments per actuar en el cas que sigui necessari”.

La ministra, que s'ha mostrat convençuda que el desplegament reglamentari “es podrà desenvolupar ràpidament”, ha fet aquestes manifestacions en l’acte de lliurament del guardó Olympe de Gouges, que premia les entitats per la promoció de la igualtat de gènere en l’àmbit laboral amb l’aprovació de plans d’igualtat dins de la seva organització, que en aquesta cinquena edició ha recaigut en la Universitat d’Andorra (UdA). Després del lliurament s'ha projectat la pel·lícula Per raó de sexe, dirigida per Mimi Leder. Els actes de commemoració del 8 de març continuaran el dia 23 amb la taula rodona Trencant el sostre de vidre. Implementació de la nova llei per a l’aplicació efectiva del dret a la igualtat de tracte i d’oportunitats i a la no-discriminació entre dones i homes, que comptarà amb la participació de l’exdirectora de l’Institut Català de la Dona Mònica Geronès i de Montse Pichot, assessora en matèria d’igualtat i gestió amb perspectiva de gènere.

Pallarés
diu
“és un bon text”
“sempre es pot anar més enllà”
tot
què
dia de la dona
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic