Diari digital d'Andorra Bondia
Vista de la façana del centre sociosanitari El Cedre.
Vista de la façana del centre sociosanitari El Cedre.

Petició perquè es destitueixi de forma immediata la coordinadora del Cedre


Escrit per: 
Meritxell Prat / Foto: BonDia

La mala maror que fa temps que es respira al Cedre no fa més que incrementar-se, i ara mateix totes les crítiques es dirigeixen cap a la coordinadora del centre. Segons ha pogut saber el BonDia, un 65% del personal ha donat suport a una recollida de firmes que reclama “la destitució immediata” de la coordinadora, ja que es considera irreconduïble la situació de desconfiança i malestar que s’ha generat entre ella i els empleats. 
El personal va informar d’aquesta recollida en una carta que va entregar el dia 21 de novembre al cap de Govern, Xavier Espot, durant la visita que va fer al centre, i en la qual es denunciaven possibles negligències i faltes molt greus que hauria comès la responsable del Cedre. Amb tot, les firmes no s’han arribat a entregar per por a represàlies, i segons les fonts consultades, si es reclamessin, tampoc es donarien físicament, sinó que es confirmaria la seva existència a través d’una certificació notarial. De fet, la carta que es va entregar a Espot, també es va fer arribar als delegats de personal del SAAS, que després d’analitzar-la van demanar a la direcció del servei que obrís un expedient informatiu per aclarir si realment s’havien produït les anomalies denunciades.
La missiva estava signada per 13 de les 17 infermeres que treballen al Cedre i s’hi exposaven gairebé una cinquantena de situacions que volien demostrar vexacions, insults, amenaces o exemples de moments en què s’hauria intentat confrontar residents amb treballadors, entre d’altres. El personal va decidir donar un termini de 10 dies per obtenir alguna resposta, que confiaven que fos contundent. Amb tot, les fonts consultades van explicar que ahir es va rebre la contesta de la direcció del SAAS i ha caigut com una galleda d’aigua freda entre els treballadors.
Per ara, des de la direcció del servei no es parla ni es dona a entendre que s’hagi valorat o que hi hagi intenció d’obrir l’expedient. De moment es recorda que el Cedre “està sota un procés de transformació” i per tant, d’alguna manera, se’ls reclama paciència perquè pròximament, tal com es va anunciar per part del ministeri de Salut, es crearan taules de treball que serviran per definir com es farà la transformació i que es comptarà amb les aportacions dels professionals del centre per prendre decisions. Entre elles, també, qui haurà de dirigir el centre.
El personal consultat es va mostrar “sorprès” per una resposta “gens ferma” que consideren que no és la que caldria “per part d’una institució que defensa els serveis públics”, tenint en compte “la gravetat dels fets exposats”. No entenen com des del SAAS es gira l’esquena a la situació i no s’actua amb conseqüència.

Trasllats
Un ambient enrarit al qual també s’han d’afegit 27 peticions d’empleats que han demanat el trasllat en algun altre servei per poder abandonar El Cedre. Una acció que les fonts consultades també asseguren que no ha tingut resposta per part de la direcció, fet que no entenen si es té en compte que les reclamacions fetes representen més d’un 25% de la plantilla.
Amb tot, es va voler deixar clar que el motiu del malestar no és el canvi de model que es vol implantar des del ministeri, sinó les retallades de personal, així com les desavinences amb la coordinació. Els empleats reiteren que les noves contrac-tacions anunciades pel ministre Joan Martínez Benazet no ampliaran la plantilla, ja que alhora s’ha decidit prescindir d’altres treballadors.

destitueixi
Forma
immediata
Cedre
petició
coordinadora
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic