Diari digital d'Andorra Bondia
El quadre elèctric on els ocupants il·legals dels habitatges s’enganxen per abastir-se d’energia elèctrica.
El quadre elèctric on els ocupants il·legals dels habitatges s’enganxen per abastir-se d’energia elèctrica.

Peusa tallarà la llum al bloc ocupat


Escrit per: 
A. Doral

“El bloc d’habitatges de la Plaça Europa de la Seu d’Urgell es quedarà imminent sense corrent elèctric i els seus ocupants sense habitatge on ser reubicats, ja que l’Ajuntament no disposa de cap habitatge social.” Aquesta és la preocupació expressada pel grup municipal de la CUP després de la reunió que el regidor Bernat Lavaquiol va mantenir dijous passat dia 27 amb el director de PEUSA per informar-se sobre l’imminent tall de llum que s’ha d’executar al bloc ocupat il·legalment.  

Segons exposa la CUP en un comunicat de premsa, des del mes de gener, la companyia elèctrica té un ordre judicial per tallar el subministrament de llum per tal de vetllar per la seguretat de les persones que hi viuen. En cas que es produeixi un accident que provoqui danys a les persones, recorden, l’empresa seria la responsable davant la Justícia, raó per la qual consideren que no poden ajornar més la interrupció en el subministrament, al qual els veïns s’enganxen de manera il·legal i en condicions que no garanteixen la seguretat. De fet, que arribés a produir-se un incendi és una de les preocupacions manifestades per alguns dels ocupants d’aquests habitatges del bloc, un edifici propietat d’un fons d’inversió que el manté buit i sense donar-ne cap ús. A penes fa uns mesos ja es va registrar un incendi en un dels pisos que va ocasionar ferides per inhalació de fum a membres de la família que hi vivia i importants destrosses, tot i que, sembla ser, no va ser causat per la instal·lació elèctrica.

“Entenem que l’empresa no ha volgut fer el tall abans, conscients de la situació de les persones, però no sabem quant de temps aguantarà”, manifestava la regidora Xènia Antona. D’altra banda “mantenir el bloc sense llum deixaria els seus ocupants en greus condicions d’habitabilitat i de seguretat”, insisteixen des de la formació anticapitalista, des d’on es mostren preocupats per les vuit famílies que habiten el bloc i que necessiten el suport de serveis socials, les que entenen que són vulnerables, perquè a l’edifici també s’hi haurien traslladat okupes que no es trobarien en el mateix cas de necessitat, segons han posat de manifest en entitats com la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) o el mateix ajuntament.

“Aquesta situació d’emergència s’hi viu des de fa anys”, recorda Antona, i per tant, “no s’entén com l’Ajuntament no ha estat capaç d’aconseguir vuit pisos” on poder allotjar aquestes famílies. “No poden dir que la situació els ha agafat desprevinguts”, rebla, per criticar que la solució d’urgència que s’estigui plantejant el consistori sigui traslladar els afectats a habitacions d’hotel o pisos turístics. “Ens sembla que és lamentable i que demostra que la política d’habitatge social que han fet fins al moment no és bona, que s’ha de canviar”.

La regidora recorda que el seu grup va donar suport al pressupost municipal a canvi que es contemplés una partida per habitatge social que va quedar reduïda a 250.000 euros, la meitat del que demanaven.

 

 

bloc ocupat
Peusa
llum

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte