Diari digital d'Andorra Bondia
Avui es preveu el trasllat dels 230 folis que ocupa la instrucció del ‘cas BPA’.
Avui es preveu el trasllat dels 230 folis que ocupa la instrucció del ‘cas BPA’.

Pijuan ordena el trasllat del sumari del ‘cas BPA’ al Tribunal de Corts


Escrit per: 
Pepa Gallego/Foto: Jonathan Gil

El president del Tribunal de Corts, Josep Maria Pijuan, va sol·licitar ahir el trasllat a la seu de la Justícia del sumari del cas BPA, que es troba a la sala d’actes de Prada Casadet. El motiu és que encara no se sap quan s’iniciarà de nou la vista judicial, ja que es preveu l’entrada de l’incident de nul·litat per part d’algunes de les defenses dels processats contra l’aute dictat per Pijuan, que decideix mantenir com a parts dins del judici el Govern i els actors civils. Aquest trasllat també pot deixar preveure la negativa que Corts donarà a aquest incident i la posterior presentació del recurs al Tribunal Constitucional, que serà el que farà ajornar uns mesos aquest judici, i més encara si s’accepta el recurs.
La previsió és que avui en un furgó, i en unes dues hores, els 230.000 folis distribuïts en diverses caixes es traslladin a un espai del Tribunal de Corts. 
Amb el trasllat del sumari, “no haurem de mantenir vigilada la sala ni tenir en funcionament el circuït de càmeres de vigilància”, va comentar el president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall. Pel fet de traslladar el sumari de la sala d’actes de Prada Casadet, el CSJ  s’estalviarà uns 7.000 euros mensuals, si es té en compte que pagava un vigilant privat les 24 hores del dia, la línia tècnica de les càmeres i els costos de neteja.
Casadevall va manifestar que mentre no se celebri el judici del cas BPA, la sala de Prada Casadet es podrà utilitzar per les diferents formacions que es tenen programades per a aquest 2018.
Precisament, aquesta setmana s’han iniciat els cursos sobre la reforma del codi de procediment civil basats en l’oralitat, i Casadevall va confirmar que hi ha formació específica per a batlles i magistrats que s’ha ofertat al Col·legi d’Advocats, i   a la qual els lletrats que ho vulguin hi podran accedir, havent-la pagat prèviament. 

Pijuan
ordena
trasllat
sumari
'cas BPA
Tribunal de Corts
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic