“Potser a finals d’any hi haurà notícies sobre un possible consolat argentí itinerant”. Ho explica el president d’Argentinos en Andorra, Marcelo Ponce. En aquest sentit, declara que es tracta d’una decisió que pertoca al nou  govern argentí i que per això cal esperar. De tota manera, destaca els avenços que s’han portat a terme en aquest sentit. Per això, explica que el que sí que han fet és reprendre les relacions amb el consolat argentí i establir “una relació directa”. Per a això s’ha habilitat un telèfon directe per als que viuen a Andorra i també un correu electrònic en cas de tenir algun tipus d’urgència. Ponce és conscient que es tracta de “coses petites” però que ajuden tots els argentins que es troben residint a Andorra i que a hores d’ara suposen un col·lectiu important.  

Així, en qüestió de poc més d’un any, Ponce confirma que s’ha passat d’uns 2.000 als 3.500 “fixos” que hi ha actualment amb autoritzacions de residència i treball per la flexibilització dels requisits, que va permetre passar a la quota general. Una xifra que durant l’hivern s’enfila als 5.000, amb tots els treballadors que arriben per fer la temporada. Però no només arriben treballadors argentins per a l’hivern, també per a aquest estiu la majoria de la quota s’omplirà, segons el president d’Argentinos en Andorra, amb compatriotes seus. 

9 de juliol
Ja són prop de 600 els argentins residents a Andorra que formen part de l’associació. Bona prova de les ganes que tenen de donar-se a conèixer i de compartir les seves festes és que enguany celebraran el 9 de juliol, dia en el qual commemoren els 208 anys de la seva independència, amb més força un acte a la plaça del Poble a les 19.15 hores. Hi haurà parlaments, balls i també el reconeixement a diverses personalitats d’Andorra.