Diari digital d'Andorra Bondia
El cartell sobre el projecte.
El cartell sobre el projecte.

Projecte de servei comunitari sobre salut mental amb joves de La Valira


Escrit per: 
Redacció

Durant el pròxim mes de febrer, l’alumnat de 4t curs d’ensenyament secundari obligatori (ESO) de l’institut La Valira de la Seu d’Urgell portarà a terme la segona fase del nou projecte de servei comunitari En veu alta. Parlem de salut mental. Els nois i noies participaran durant 10 hores en alguns d’aquests projectes de servei: taller de restauració (servei prelaboral); taller d’elaboració de falques radiofòniques (club social El Picot); taller d’elaboració d’una campanya se sensibilització anti-estigma.

Prèviament, els alumnes van participar en una primera fase d’aprenentatge d’una durada de 10 hores que va consistir en tallers de salut, contacte amb entitats, anàlisi crítica i disseny i avaluació de campanyes de sensibilització. Els tallers, facilitats per les entitats impulsores i per professorat de l’institut La Valira, van tenir lloc entre els mesos d’octubre i desembre del 2019.

En veu alta. Parlem de salut mental és un projecte impulsat i coordinat en xarxa per diversos serveis i entitats de salut mental de la comarca (Intress: club social El Picot i servei prelaboral, CSMIJ-Sant Joan de Déu Terres de Lleida, CSMA-Gestió de Serveis Sanitaris) i l’Oficina Jove de l’Alt Urgell, que té com a objectiu desenvolupar projectes de sensibilització antiestigma i contra la discriminació per raons de salut mental.

Per desenvolupar el projecte, les entitats impulsores han signat un acord de col·laboració amb el departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, promotor del Servei Comunitari per facilitar que els estudiants de secundària obligatòria, al llarg de la seva trajectòria escolar, experimentin i protagonitzin accions de compromís cívic, aprenguin en l’exercici actiu de la ciutadania i posin en joc els seus coneixements al servei de la comunitat, segons ha informat l’Ajuntament en un comunicat de premsa.

projecte
servei
comunitari
Salut
mental
joves
La Valira
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic