Projecte Vida ha acompanyat durant el primer semestre de 2025, un total de 89 persones, que s'han traduït amb 105 visites entre primeres acollides i seguiments. De les 89 persones, 40 han estat en primera persona, 24 familiars i 25 participants als tres grups d’ajuda mútua. Entre aquests, el grup de dones amb perspectiva de gènere, que aquest mes de juliol celebra el seu primer aniversari, compta amb 8 dones actives que hi troben un espai segur i especial per compartir experiències i créixer juntes. Un dels assoliments més rellevants és la consolidació del grup de dones amb perspectiva de gènere. Aquest grup és pioner a Andorra en l’abordatge de les addiccions des d’una perspectiva de gènere, oferint un espai que té en compte les necessitats específiques de les dones. L’augment significatiu de dones que busquen ajuda en primera persona sembla vinculat directament a aquest enfocament innovador.
Pel que fa a les substàncies i conductes d’addicció, l’alcohol continua sent la més prevalent (61%), seguida pel joc amb un increment destacat fins al 7,3%, i el cànnabis (4,9%). Aquest creixement de persones afectades pel joc patològic és un aspecte que preocupa i que es vigila de prop. Per aprofundir en aquesta tendència, han elaborat un gràfic comparatiu basat en dades facilitades per associacions col·laboradores de Catalunya, que permet situar la situació local dins un context més ampli i compartir experiències i recursos. També mantenen activitats com el club de lectura inclusiu i els grups de suport a lapresó, que afavoreixen la resocialització i el benestar emocional mitjançant la lectura i el diàleg.
Projecte Vida entén que la transparència és una peça clau per avançar en la lluita contra l’estigma que envolta les addiccions i millorar l’atenció a les persones que ho necessiten. Totes les dades que compartim es recullen de manera rigorosa, respectant en tot moment la confidencialitat i l’anonimat de les persones acompanyades. Projecte Vida segueix treballant amb cura comunitària i un fermcompromís per construir una societat més inclusiva i solidària, on tothom pugui trobar suport i comprensió.