La voluntat manifestada per la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, en el primer ple de Comú després de les eleccions comunals en què va assegurar que tiraria endavant el concurs per al telefèric del pic de Carroi, ja ha tingut la primera reacció. A través de la plataforma change.org s’ha organitzat una recollida de signatures entre els ciutadans que va dirigida al Govern i als comuns de la capital i la Massana per mostrar el seu rebuig al projecte. De fet, ahir al vespre ja eren quasi 900 persones les que havien donat suporta a la iniciativa que s’expandeix a través de les xarxes socials amb la paraula clau #noaltelefericdecarroi.
L’impulsor de la campanya és Mario Gómez, que en l’exposició de motius indica majoritàriament arguments mediambientals per dir ‘no’ a la proposta. “El Principat d’Andorra té en la seva naturalesa el seu major tresor”, afirma, recordant que a part dels residents amants de la muntanya, “és molta la gent que ve de fora a visitar les seves valls, els seus llacs i els seus pics”. I justament, sobre el pic de Carroi, situat a 2.137 metres d’altitud, expliquen que “és el lloc on es troben situades les antenes i els repetidors de telecomunicacions que subministren al Principat. Però a més és un lloc ideal per pujar a fer una excursió, ja sigui caminant, corrent o fins i tot amb bicicleta de muntanya”. Gómez també considera que l’accés a l’indret està assegurat fins i tot, per a les persones amb problemes de mobilitat, ja que “hi ha la possibilitat de pujar en vehicle per una pista forestal des de Sispony”.
Per tot plegat, asseguren que “no entenem l’interès que tenen algunes institucions per perdre l’essència del nostre paradís natural, construint un telefèric per arribar a un lloc emblemàtic al qual tothom pot accedir amb més o menys esforç. Per a molts no té sentit i creiem que el que realment impulsa a tirar endavant aquesta obra és l’interès econòmic d’uns pocs”, sentencien.