Els comerciants del Pas de la Casa estan avaluant una proposta de col·laboració amb el Kàrting Gené, que aquest estiu s’ha traslladat des del Tarter al circuit del Cap del Port. La iniciativa, que és vista amb bons ulls pels empresaris del poble, té per objectiu potenciar l’afluència de visitants al Circuit Andorra Pas de la Casa i, de retruc, afavorir les vendes als supermercats. En concret, el que es planteja és que els establiments puguin oferir un descompte del 10% als clients per al kàrting i, en el cas que facin una compra superior a 30 euros, el descompte seria del 20%. A més, els supermercats poden adquirir tiquets per regalar als compradors.

El president de la Iniciativa Publicitària, Jean-Jacques Carrié, va celebrar que el kàrting s’hagi ubicat aquest estiu al Cap del Port i remarca que seria interessant que això es pogués repetir cada any. Per aquest motiu, veu important la col·laboració dels empresaris del Pas de la Casa per afavorir una bona afluència de clients que permeti assegurar-ne la viabilitat econòmica. Això juntament amb l’organització d’activitats complementàries a l’estació de cara a l’any que ve hauria de permetre ser un veritable “poble de muntanya” més enllà de l’hivern i ajudar a incrementar les pernoctacions. 
Carrié va recordar que a l’estiu són molt pocs els hotels que obren, ja que no hi ha clients que es quedin a passar la nit. Diu que per això cal oferir activitats i poder retenir els visitants més d’un dia, una demanda que es troba en boca de tots els comerciants del Pas de la Casa. El president d’Inpub exposa que ara ja està en funcionament el telecabina que apropa el vianant cap a l’estany de les Abelletes, a partir del qual es pot iniciar una ruta al llac. El giny és utilitzat per més de 150 persones al dia. Amb tot, accepta que aquest atractiu és molt limitat. Per això des de fa temps s’està parlant amb el Comú d’Encamp i Saetde per posar en marxa un altre telefèric i permetre que el turista tingui altres coses a fer. “Cal fer una taula rodona” amb Saetde i el Comú “per poder tenir un forfet d’esquí a l’hivern i un forfet d’activitats a l’estiu”, va destacar. Carrié és conscient que fa temps que es parla d’aquest objectiu i que no s’han fet passos endavant. Tot i així,  es mostra convençut que “tot necessita el seu temps” i, a més,  cal valorar-ho bé perquè la iniciativa no acabi sent deficitària.
El president d’Inpub va remarcar que tot plegat es completarà amb la passarel·la que ha fet el Govern al costat del riu Arieja, la remodelació de la plaça de l’Església que realitzarà el Comú i l’embelliment de l’entrada del poble per França. Carrié comparteix les crítiques dels comerciants per la manca d’activitats durant l’estiu però afegeix que “la queixa no serveix per a res”, ja que el que cal és treballar per impulsar aquesta oferta. “De mica en mica aconseguirem ser un poble d’esquí a l’hivern i d’activitats esportives i de muntanya a l’estiu”, indica, i conclou que cal anticipar-se al futur, ja que tabac i l’alcohol (el principal motiu de visita a l’estiu) no se sap si duraran per sempre.