Diari digital d'Andorra Bondia
Presentació del balanç d'actuació de Protecció Civil durant el 2018.
Presentació del balanç d'actuació de Protecció Civil durant el 2018.

Protecció Civil intervé en 26 emergències durant el 2018


Escrit per: 
Agències / Foto: SFGA

El departament de Protecció Civil i Gestió d’Emergències ha intervingut durant el 2018 en 26 situacions d’emergència, de les quals dinou han estat per riscos naturals, una per vessament de gasoil i les sis restants per actuacions més diverses com l’incendi dels Serradells o la recerca de persones perdudes al bosc. Així ho han exposat aquest dijous els responsables del departament als col·lectius implicats en situacions d’emergència com bombers, policia, COEX, comuns, efectius de serveis sociosanitaris, voluntaris i personal tècnic dels ministeris implicats.

Les accions preventives de seguretat en els actes públics han augmentat un 7% en el darrer any, arribant a les 72 durant el 2018. D’aquestes, 53 han estat esdeveniments esportius i 19 a concerts, festes o altres actes. Actuacions d’aquest caire mostren un increment constant, que en els darrers cinc anys ha estat del 235%.

D’altra banda, el Pla Nacional d’Emergències, enllestit en els darrers mesos, es troba en fase de revisió final i ja s’ha presentat a tots els estaments col·laboradors. De la mateixa manera, també s’ha redactat el Pla especial de riscos geològics i s’està treballant en el Pla d’allaus i de grans nevades. Des de Protecció Civil es continua treballant en l’actualització i la redacció de plans especials i específics, l’elaboració dels plans d’emergència comunals i en la definició de les activitats crítiques.

Tanmateix, al llarg de l’any el departament de Protecció Civil i Gestió d’Emergències ha seguit duent a terme tasques de formació a col·lectius diversos, com professionals, persones vulnerables, voluntaris i escolars del país. A més, s’han signat convenis de col·laboració amb el Club moto de neu i l’Associació de Treballadors Socials d’Andorra.

Proteció Civil
emergències
2018
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic