Diari digital d'Andorra Bondia
El comú d’Andorra la Vella.
El comú d’Andorra la Vella.

Queixes del personal del comú de la capital pel preu de les hores extra


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

El Sindicat de treballadors del comú d’Andorra la Vella (Sitca) ha proposat una revisió del reglament de compensacions de la corporació després de les queixes del personal perquè les hores extra es paguen al mateix preu que les ordinàries. L’entitat defensa que aquestes hores haurien de tenir una altra retribució i per això va plantejar a l’equip de govern la mesura, però encara no hi ha hagut cap compromís al respecte. La intenció és treballar-ho al si de la comissió consultiva.

A banda, l’associació sindical també aposta per desenvolupar un pla de formació que s’avingui a les necessitats reals dels treballadors del comú i, a més, proposa relacionar-lo amb la seva avaluació i carrera professional. Pel Sitca, el pla actual necessita un “rentat de dalt a baix”, ja que no és gens ambiciós ni té cap mena de rigor tenint en compte que no respon a uns criteris clars. Per això defensa que cal més definició en els continguts d’aquestes formacions. 
Un aspecte en què sí que s’està avançant és en la proposta d’implementar un pla de jubilació voluntària o anticipada per motius mèdics. Així, el Sitca i la corporació han arribat a l’acord de demanar un estudi actuarial a deu anys vista sobre l’impacte que tindria aquesta mesura per al comú. El sindicat està satisfet d’aquest pas i es va mostrar esperançat que des de l’equip comunal es vegi que aquesta és una sortida positiva tant per al comú com per als treballadors. A més a més, s’està treballant en la posada al dia del pla de seguretat i salut.
A l’últim, el Sitca va posar en relleu que després de demanar assistir a la selecció dels edictes externs, tal com ho feia amb els edictes interns, la proposta ha estat acceptada per part de la corporació. També segueix avaluant amb el comú l’impacte econòmic que suposa el GAdA i es mostra en espera de la resposta per part del Tribunal Superior.

 

 

Comú d'Andorra la Vella
sitca
formacio
hores extres
Número de vots: 249
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic