En el marc de la Setmana dels arxius, impulsada per l'Arxiu Nacional d'Andorra, el comú d'Encamp ha presentat l'activitat 'Fem memòria, Encamp!', una exposició de fotografies antigues de la parròquia ubicada a la plaça dels Arínsols que té com a objectiu que la ciutadania, especialment la gent gran, identifiqui tots els figurants que hi apareixen, la ubicació i la data. La iniciativa, que es va posar en marxa aquest dilluns i que s'allargarà fins divendres, viu aquest dimarts el dia gran, ja que tal com ha assegurat el tècnic de museus i tradicions del comú, Robert Lizarte, "avui és el dia en què ens trobem amb la gent gran per tal que identifiquin les imatges".

Concretament, la corporació ha exposat una cinquantena de fotografies que daten d'entre el 1900 i el 1980, totes elles sense un autor conegut i sense haver identificat qui són les persones que surten representades. Lizarte ha posat en relleu que les instantànies mostren situacions quotidianes que s'han anat recopilant al llarg dels anys sense cap mena de dada i, per tant, la finalitat "és recuperar els noms de les fotos, qui eren les persones i en quina situació estaven". Des del comú, a més, s'han mostrat "molt agraïts" de l'acollida que està tenint aquesta acció "perquè està sent un èxit" i, de fet, la participació de gent gran de la parròquia ja ha permès a hores d'ara revelar els detalls d'algunes de les imatges.

Cal assenyalar que les imatges exposades pertanyen a l'arxiu del comú i es vol aprofitar aquesta setmana per "posar una mica d'ordre" a tot el material recopilat durant anys. A més a més, Lizarte ha manifestat que es tracta d'una mostra que "pot gaudir tota la societat perquè són moments històrics". Tot i que la trobada amb la gent gran s'ha dut a terme aquest dimarts, la corporació també disposa d'un codi QR que permet veure les fotografies i omplir un formulari en línia per poder fer la identificació de les fotografies de forma telemàtica.

Finalment, i arran de la bona resposta del públic, Lizarte ha avançat que no es descarta organitzar una altra acció similar per acabar d'identificar els detalls de les més de 400 imatges anònimes que l'arxiu comunal custodia.