Diari digital d'Andorra Bondia
Ramon Cierco es desvincula de la societat Landstreet
Ramon Cierco es desvincula de la societat Landstreet

Ramon Cierco es desvincula de la societat Landstreet


Escrit per: 
Redacció/Foto: Agències

L’accionista majoritari de BPA  fins a la nacionalització del banc Ramon Cierco va prestar declaració ahir davant la batlle Canòlic Mingorance en relació amb el denominat cas Landstreet. Segons un comunicat del Grup Cierco, i com ja va fer anteriorment Higini Cierco, la declaració es va fer per escrit.

En el document lliurat a la instructora es reiteren els arguments ja esmentats fins ara –com per exemple que ni BPA ni la família Cierco no han estat mai accionistes de l’esmentada societat i que era la direcció general del banc qui tenia el control de Landstreet i els pagaments que aquesta pogués fer– i es fa una remissió a un escrit presentat fa pocs dies en què es deixa clar que l’òrgan suprem de l’entitat bancària era el consell d’administració. Ramon Cierco havia estat inicialment citat a declarar en qualitat de testimoni i, finalment, ho va haver de fer com a inculpat arran del contingut de les manifestacions fetes fa uns dies per un altre testimoni interrogat per la batlle. Com a resultat de la declaració de Luis César Jayme, Mingorance va decidir canviar l’estatus processal de Cierco en interpretar, “per error o desconeixement” a partir d’allò que va exposar Jayme, que el comitè executiu de BPA estava jeràrquicament per sobre del consell d’administració. “Això no és cert ni des del punt de vista legal ni des del punt de vista operatiu i funcional.”

La declaració de Cierco recorda que a finals del 2006 o principi del 2007 la direcció general de BPA va exposar la voluntat d’adquirir o constituir una societat per poder gestionar actius i fons, i que la societat que finalment seria Landstreet va signar un contracte d’assessorament de carteres amb BPA i BPA Fons en virtut del qual l’esmentada societat va gestionar el fons Dolphin Equities. L’aprovació i acord de firma  d’aquell contracte va ser adoptat en una reunió del consell d’administració de BPA del 27 de juny del 2007, tal com recull el document al qual es remet la declaració de l’accionista del banc intervingut.

Landstreet
Ramon Cierco
BPA
consell d'administració
societat
Higini Cierco
Canolic Mingorance
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic