Diari digital d'Andorra Bondia
El Pla estratègic del centre històric es va realitzar el 2017.
El Pla estratègic del centre històric es va realitzar el 2017.

Reedició del Pla estratègic del centre històric amb un enfocament “més cultural”


Escrit per: 
M.P.A. / Foto: Facundo Santana

El conveni de col·laboració entre el Comú d’Andorra la Vella, Andorra Turisme, la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis i l’Associació de Comerciants del Centre Històric per a l’execució del Pla Estratègic del Centre Històric s’ha tornat a renovar. Així es va informar en la darrera sessió de Consell de Comú d’Andorra la Vella a demanda dels consellers socialdemòcrates. Segons va explicar llavors la cònsol major, Conxita Marsol, la intenció és “tornar a reprendre el PEC” tenint en compte que bona part d’aquest pla es va executar però han quedat pendents de portar a la pràctica algunes de les accions programades. D’aquí que el proper pas consisteixi a revisar les estratègies que no s’han portat a terme i se n’afegeixen d’altres. També va recordar que el Comú aporta uns 30.000 euros per a l’execució del PEC.

Marsol recorda que el Pla com a tal s’acabava l’any passat i destaca la importància de reeditar-lo i afegir noves accions que donin resposta a les necessitats actuals del centre històric. En aquest sentit, subratlla que totes les estratègies que tenien relació amb el tema comercial “està força aconseguit”, tenint en compte les noves obertures de negocis que han donat embranzida a l’activitat comercial. És per aquest motiu que la cònsol apunta que “potser s’haurà d’enfocar més a nivell cultural”. En qualsevol cas, tot això s’haurà d’estudiar en les reunions periòdiques que es reprendran després d’uns mesos d’impàs a causa de la pandèmia.

Per Marsol, el centre històric és una zona molt important de la parròquia. Una zona que s’ha revitalitzat i es vol continuar fent de manera que sigui un focus d’atracció tant per als residents com per als visitants.  Una atracció que també s’ha aconseguit, per exemple, amb la remodelació efectuada a l’avinguda Príncep Benlloch. “Cada vegada veus més gent que puja des de l’avinguda Meritxell cap a la part alta d’Andorra la Vella”, ressalta la consol. I afegeix que encara que tot tendeix a concentrar-se, “hem aconseguit que tot s’estiri una mica”. 

5.773 euros de subvenció a l’Associació del Centre Històric
L’Associació de Comerciants del Centre Històric va rebre a finals de l’any passat 5.773 euros de subvenció per una sèrie d’accions efectuades els mesos de novembre i desembre. En concret, segons va informar la consellera de Desenvolupament Estratègic i Comercial i de Projectes Participatius, Meritxell López, a més de destinar una part a manteniment de les xarxes socials i la pàgina web, 3.333 euros corresponen a la contractació d’una persona administrativa. Un total de  2.027 euros s’han destinat a un estudi de les accions de dinamització que s’estan fent a la zona encarregat per la mateixa associació. El que està  fent l’entitat amb una ajuda externa és valorar què s’ha fet fins ara i realitzar recomanacions sobre les noves estratègies que es podrien implementar.

 

pla
estratègic
Centre
històric
cultural
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic