Fa goig tenir una joventut reivindicativa i que lluiti pels drets que consideri seus –o de tots– però també fa goig passejar per una ciutat neta i endreçada. Últimament, les dues expectatives sembla que no es poden assolir a l’hora, i les pintades i grafits de tota mena proliferen sobre murs i parets del nucli urbà, centre històric lamentablement inclòs.  Compromís per la Seu porta una moció al ple d’aquesta tarda on demana que es dugui a terme un inventari de les façanes embrutades, s’elabori un pla de neteja i s’eliminin, atès que comencen a danyar la imatge de la ciutat. A banda de la despesa que acaba suposant la seva neteja. 
“Les actituds irresponsables amb el medi urbà i amb la ciutadania, que danyen i afecten la imatge de la nostra ciutat i el seu entorn, alteren la convivència entre veïns, creen perjudicis a la propietat pública i privada i suposen unes despeses de rehabilitació costoses, que redueixen la dedicació de recursos municipals per a altres fins i objectius en benefici de la ciutadania”, recorda el text de la proposta que defensaran aquesta tarda. 
Una vegada realitzada aquesta neteja integral s’haurà de continuar amb un manteniment constant, recalquen des de la plataforma socialista, inclosa una vigilància més estreta per evitar actes vandàlics. Més enllà, reclamen que es realitzin campanyes de conscienciació i col·laboració ciutadana “per transmetre la necessitat que la nostra ciutat es mantingui neta”. Finalment, proposen la modificació de l’Ordenança Municipal sobre la Convivència Ciutadana de l’any 1995 per actualitzar-la a les circumstàncies actuals, incloent-hi les sancions que s’apliquen en cas d’incompliment. És a dir, no embrutis, però si ho fas i t’enxampen, que et surti més car. 
Un dels exemples d’instal·lacions malmeses pels brètols són els lavabos de l’estació d’autobusos, una infraestructura que ha estat objecte de reforma recentment, per cert. En aquest cas, han estat ciutadans que han fet públic l’estat en què es comencen a trobar després del pas dels habituals poetes i filòsofs espontanis. Les pintades sobre les parets dels serveis, es plany qui va publicar les imatges a les xarxes socials, ofereixen una depriment benvinguda a qui arriba a la ciutat. Més enllà, els mateixos veïns de l’immoble que dona sobre l’àrea d’estacionament dels autobusos es manifesten desesperats pel comportament d’alguna de les persones que habita al bloc i llença escombraries per les finestres, sense que els serveis socials municipals hagin estat capaços d’aturar aquest comportament. 

Rosegadors
I un altre dels problemes que ha detectat la ciutadania és la proliferació de rosegadors en determinades zones de la ciutat, entre les quals la plaça Joan Sansa, “on des dels parterres d’herba i plantes hi surten aquestes rates que van per tota la zona”, un problema que va exposar el regidor de Compromís Joan Barrera en la passada junta de govern municipal.