Diari digital d'Andorra Bondia
La sala de màquines de la primera planta, on hi ha els emissors i es va detectar amiant.
La sala de màquines de la primera planta, on hi ha els emissors i es va detectar amiant.

Represa dels treballs de restauració de Ràdio Andorra


Escrit per: 
Redacció / Foto: BonDia

El Govern ha aprovat avui la licitació per a la represa dels treballs de restauració i conservació dels emissors i altres aparells de Ràdio Andorra que es van haver d’aturar amb la identificació d’amiant en molts indrets de les instal·lacions. L’actuació permetrà deixar en bones condicions de conservació i estètiques les parts més visibles i interessants de les instal·lacions de la primera planta. Un altre dels objectius és protegir elements del patrimoni radiofònic, com ara les vàlvules de mercuri que es troben en els rectificadors de corrent. Aquestes làmpades gegants són elements rars (se’n conserven poques al món) que cal protegir convenientment per salvaguardar la seva integritat.

De forma general les intervencions de conservació/restauració concerneixen la neteja d’elements (incrustacions i oxidacions, la inhibició dels òxids, la
restauració/protecció de gàbies, els treballs de serralleria i pintura).

Les empreses interessades tenen temps fins al proper 25 de novembre per lliurar les ofertes.

Adjudicació de la 7a fase de catalogació dels fons de Ràdio Andorra
De manera paral·lela, el Govern ha adjudicat avui la setena fase de catalogació i dinamització del fons discogràfic de l’antiga Ràdio Andorra. El concurs pública ha estat per a l’empresa Triple Accés per un import de 14.772,88 euros. Els treballs, que segueixen les línies estratègiques marcades per Patrimoni Cultural, tenen per objectiu continuar fent l’inventari del fons discogràfic de l’antiga Ràdio Andorra, aplicar les tècniques necessàries destinades a la seva conservació i recuperació i posar en valor el fons mitjançant accions de dinamització.

En els treballs adjudicats es preveu de descriure i catalogar 5.000 discos de vinil i 1.500 de transcripció. A hores d’ara i gràcies a les campanyes anteriors, es té un gran coneixement de la col·lecció i es pot continuar amb la proposta activitats que donin a conèixer i dinamitzin el fons.

Territori adjudica els treballs de desplaçament de l’estació transformadora de l’edifici de Sud Ràdio
D'altra banda, el consell de ministres ha aprovat avui els treballs per dur a terme el desplaçament i canvi de l’estació transformadora de l’edifici de Sud Ràdio. Actualment les instal·lacions del centre emissor de Sud Ràdio (emissores, equips de potència i transformadors) es troben connectats a l’alimentació elèctrica, però degut a les feines que ara s’encetaran per la descontaminació d’amiant, és necessari procedir a desconnectar-los.

Els treballs, que han estat adjudicats a FEDA per un import de 25.889,33 euros, tenen per objectiu mantenir el servei que ja es dona dels equips de comunicació d’Andorra Telecom (antenes de telefonia mòbil i TETRA), a l’estació meteorològica i la balisa de seguretat situada al cap de l’antena. Per fer-ho, cal procedir a la instal·lació d’un nou transformador.

restauració
Radio Andorra
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic