Diari digital d'Andorra Bondia
Dosis del vaccí de Pfizer.
Dosis del vaccí de Pfizer.

Salut preveu admnistrar entre 300 i 400 vacunes de Pfizer al dia


Escrit per: 
Meritxell Prat / Foto: Agències

L’arribada de les vacunes contra la Covid-19 continua sense data, però el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha assegurat que el dispositiu per administrar-les, un cop se’n disposi, està totalment preparat i la previsió és que es puguin arribar a vacunar entre 300 i 400 persones al dia.

Una xifra que es correspondria a l’administració del vaccí de Pfizer, que és del que ara mateix té l’operativa més clara. Es disposa de 10 equips de tres persones que cadascun d’ells pot administarr entre 30 i 40 vacunes al dia, per tant, en total serien entre 300 i 400 vacunacions diàries, el que segons Benazet és “una capacitat molt elevada”. A més, el nombre d’equips es podria arribar a ampliar fins a 15.

Pel que fa al dispositiu per la vacuna de Moderna, encara falta concretar alguns detalls i, en canvi, en el cas de les vacunes d’Oxford o Sanofi, com que l’administració és més senzilla, s’utilitzaria una estructura com la dels stop labs. Cal tenir present que el procés per vacunar amb el vaccí de Pfizer necesita d’entre 20 i 25 minuts per persona.

Benazet també ha explicat que l’acord que es té signat amb Espanya preveu l’enviament de 30.000 dosis del vaccí de Pfizer, una quantitat que es podria arribar a ampliar. Unes dosis, però que no arribaran de cop, sinó que d’entrada se n’ha previst l’enviament de 2.000 per vacunar a 1.000 persones (cada persona ha de rebre dues dosis de la vacuna). Amb tot, tenint present el retard que acumula l’arribada de les vacunes, no es descarta que la primera ramesa sigui més gran. Amb tot, el ministre ha afirmat que es transportaran només “les dosis necessàries per reduir els riscos”.

Sense dades
Pel que fa a l’arribada de les vacunes, el titular de Salut ha insistit que encara no es podia donar una data, però que “no serà qüestió d’hores” si bé espera que sigui cosa de “pocs dies”. Martínez Benazet ha explicat que no hi ha “cap bloqueig” ni cap “dificultat insalvable”, sinó que la central de Pfizer als Estats Units ha fet una sèrie de requeriments que ja s’han respost. “Estem pendents  d’una resposta”, ha manifestat, insistint que no podia donar detalls del que se’ls ha demanat més nellà de dir que són “aspectes interns de Pfizer que no afecten a la credibilitat i competència del Govern”.

Pel que fa a les vacunes de Moderna, que han d’arribar a través de França, tampoc hi ha data. Ho ha dit avui l’ambaixador francès, Jean-Claude Tribolet, que ha recordat que el transpot és complex, i ho ha confirmat el ministre de Salut, afegint que s’està pendent “d’un conveni que s’ha de signar”. Amb tot, no està prevista l’arribada de les vacunes de Moderna fins que no es disposi de les de Pfizer. El ministre portaveu, Eric Jover, ha asseverat que “s’ha fet el necessari per garantir l’accés a les vacunes”.

L’objectiu final és que a l’estiu s’hagi pogut vacunar fins a un 60% de la població del país.

Andorra
vacunes
pfizer
dosis
Dia
Administració
dates
arribada
benazet

Compartir via

Comentaris: 2

Comentaris

El señor martinez no es por dir que faci una gestió brillant. Quan hi haurà vacunes per tothom Martínez.
A ver, vaya tomadura de pelo. Se ponen 10 equipos de vacunación ampliadle a 15 para administrar 300-400 al día vacunas así en 5 días todo están administrado. Vale cuánto más rápido mejor pero que pasa con el resto de nosotros. Dónde están las gestiones para recibir las vacunas que necesitamos????? Si sigue así nos morimos del COVID o del hambre. Casi 9000 personas lo han pasado cifras oficiales pero yo pondría 6000 mil más porque siempre hay asintomáticos que ni se hacen pruebas. De verdad este Govern no es capaz de conseguir al menos para 30.000 personas vacunas para conseguir la inmunidad de rebaño. Es que parece que se quiere que los pequeños, tanto asalariados como por cuenta propia nos vamos al traste y que los grandes se hacen más grande. Dónde está la ayuda de las grandes fortunas del país para aportar su grano de arena. Egoísmo total y eso que no dudo y lo sé que alguno si ayudo y ayuda de forma anónima pero necesitamos la ayuda de todos porque nos jugamos el futuro de nuestro país y el futuro de nuestros hijos. También quiero pedir un poco de responsabilidad por las personas que no cumplen con las medidas anti-COVID. Veo cada día gente con la mascarilla bajada y me molesta. Yo tengo problemas con la mascarilla porque me ahogo pero la uso no solo para proteger a demás sino a mi misma porque uno a pesar de estar sano puedo acabar en una UCI con respirador puesto y las secuelas que quedan no os tan de pensar??? Por favor apartamos un tiempo el egoísmo y haremos piña por lo menos en esta situación, luego ya cada uno puede volver hacer lo que quiere. OS LO PIDO DE CORAZÓN. Queremos volver a la normalidad pero así no lo conseguimos.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte