Diari digital d'Andorra Bondia
La darrera campanya s’ha efectuat entre el 21 d’abril i el 8 de maig passat.
La darrera campanya s’ha efectuat entre el 21 d’abril i el 8 de maig passat.

Sancionats 80 conductors de motos durant els divuit dies de la campanya


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

El servei de Policia va fer balanç ahir de la campanya de circulació adreçada a les motocicletes que s’ha dut a terme entre el 21 d’abril i el 8 de maig. En total, en aquests divuit dies, s’han controlat 576 conductors de motocicleta, dels quals 80 han estat sancionats per infringir un total de 99 articles del Codi de la circulació. Això vol dir que un 14% dels conductors controlats han estat sancionats.  A diferència de la campanya de l’any passat, que es va fer el mes de juny, el nombre de controls s’ha reduït a menys de la meitat. El 2017 aquesta campanya va comptar amb 1.251 controls  i 108 sancions, fet que suposava un 8,6%. Val a dir que el 2017 la campanya  va tenir una durada de més d’un mes, ja que es va realitzar des de l’1 de maig fins al 5 de juny. 

L’objectiu de la campanya era incidir que les motocicletes, ciclomotors o similars circulin per les vies públiques en bones condicions tècniques i administratives, i detectar comportaments imprudents, per intentar reduir el nombre d’accidents amb implicació directa d’aquests vehicles.

Les infraccions
En concret, s’han imposat 71 sancions per deficiències tècniques i administratives i 28,  per infraccions de trànsit. Les infraccions més freqüents que s’han detectat han estat no presentar el rebut de l’assegurança malgrat tenir-lo (30 sancions), no disposar del distintiu ITV en vigència (23 sancions), i portar els pneumàtics en mal estat (6).  L’any passat també van ser les més nombroses no presentar-se a la inspecció tècnica de vehicles, amb 44 sancions, i no poder presentar el rebut vàlid de l’assegurança, malgrat tenir-lo, amb 35 sancions. 

Aquest any també s’ha multat per no portar el casc ben cordat, no presentar el permís de circulació, no tenir la categoria de permís que corresponia, portar el vehicle mal matriculat o transportar passatgers en vehicle no homologat. 

Pel que fa a les infraccions de trànsit, la més freqüent, amb 24 sancions, ha estat no respectar la senyalització horitzontal. També s’han multat dos conductors per fer avançaments indeguts, un per conducció temerària i un per no respectar els senyals prohibitius.

En el decurs de la campanya,  també s’ha posat èmfasi en la conscienciació per corregir determinades actituds indegudes en la conducció.

Segons l’informe Imaca, després dels turismes, les motos són els vehicles més implicats en els accidents. El 2016, 163 motocicletes van ser implicades en diferents sinistres. 

sanciona
motocicletes
conductors
policia
80
assegurança
Número de vots: 280
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic