Sant Julià de Lòria tornarà a viure entre el 17 i el 21 febrer la celebració del Carnaval amb un format habitual i amb la plena implicació de les entitats culturals de la parròquia, així com dels joves lauredians, que han estat un element clau a l'hora d'organitzar el programa i també seran presents en els esdeveniments més tradicionals de la festa. Per a aquesta edició, el Comú destina un pressupost de 15.000 euros, una xifra superior a la del 2019 que s'ha incrementat després de "donar més valor afegit a les activitats" que s'aniran desenvolupant, segons ha explicat la cap del servei d'Activitats Culturals, Laura Rogé.

Entrant al detall dels actes centrals del Carnaval lauredià, destaca, en primer lloc, la Gran Rua de Carnaval, un esdeveniment pel qual ja s'han obert les inscripcions i en el qual s'espera arribar fins a les 400 o 500 persones. La cita tindrà lloc el diumenge 19 de febrer, a partir de les 18.30 hores, i inclourà la desfilada de la Bruixa Tecla i les comparses de bruixots, dimonis, ninotaires i porrers. Així mateix, per aquest any el Comú destina fins a 2.700 euros en premis, els quals guardonaran les tres millors carrosses i comparses. El recorregut serà des de la plaça Francesc Cairat passant per les avingudes Verge de Canòlich i Rocafort i arribant fins a la plaça de la Germandat.

Malgrat que totes les entitats de la parròquia prendran part del Carnaval, la cap de Cultura ha volgut destacar el paper de l'Esbart Laurèdia, que enguany "ha tingut moltes ganes d'involucrar-se en aquesta rua" i està treballant per oferir una comparsa que també servirà per commemorar el 60è aniversari de l'entitat. Posteriorment a la rua, la festa continuarà amb animació musical en directe i una botifarrada popular (20.30 hores).

A banda de les activitats populars, des del comú també s'ha explicat que el Carnaval es torna a obrir als escolars, els quals participaran en una cercavila pels carrers del poble que normalment aplega uns 800 infants. Aquest acte que tindrà lloc el divendres 17 de febrer, a les 10.15 hores, i es clourà amb un esmorzar conjunt a la plaça de la Germandat.

De cara al dissabte, la corporació ha programat tallers de 'Maquillatge de fantasia en família' (de les 11 a les 14 hores), i una gimcana infantil i juvenil de cara a la tarda (17 hores). Posteriorment, es donarà pas al pregó d'obertura del Carnaval i la penjada del Carnestoltes. El dilluns 20 de febrer tindrà lloc un espectacle d'animació infantil a les 17 hores i, tot seguit, se celebrarà la despenjada, judici i cremada del Carnestoltes. Tot plegat se celebrarà a la plaça de la Germandat.

Finalment, la corporació laurediana ha informat que del dimarts 21 al divendres 24 de febrer s'oferiran activitats adreçades als infants com són les 'Art vacances' (de les 10 a les 13 hores) i les 'Bibliovacances de Carnaval' (17 hores). La primera activitat tindrà lloc a l'escola francesa de la parròquia, mentre que la segona se celebrarà a la biblioteca comunal universitària ubicada al Museu Fàbrica Reig.