Diari digital d'Andorra Bondia
L'hospital Nostra Senyora de Meritxell.
L'hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Saravia titlla el nou suport radioteràpic de “caramel perquè la gent no es queixi”


Escrit per: 
M. P. A. / M. P. / Foto: Facundo Santana

El SAAS ha adjudicat el concurs públic internacional ordinari obert per a la contractació de suport al tractament radioteràpic al Principat d’Andorra, segons va sortir ahir publicat al BOPA. L’empresa que se’n farà càrrec és TM Oncology Advisor per un import de 250.000 euros a l’any. L’adjudicació es prorrogarà anualment i fins a un màxim de 6 anys des de la data d’inici del contracte, que és l’1 d’octubre. El SAAS va informar que aquest suport del tractament radioteràpic servirà per millorar les indicacions i l’operativa dels tractaments radioteràpics de forma coordinada amb els comitès de tumors del mateix SAAS. Igualment ajudaran a fer un registre nacional de tumors i també inclouran visites als malalts que han de fer tractament de radioteràpia.

“El nou suport radioteràpic és una excusa més per no ficar la radioteràpia.” Així de contundent es va manifestar ahir el president de l’Associació Andorrana Contra el Càncer, Josep Saravia, a l’hora de valorar aquesta adjudicació. En aquest sentit, va recordar que l’antic cap de Govern i Demòcrates s’havien compromès en la construcció de la unitat de radioteràpia, “però el ministre actual no està per la labor i està donant alternatives perquè la gent no es queixi”, i va insistir que, a parer seu, “el que està clar és que Salut no té intenció de muntar la radioteràpia i el que fa és donar als pacients un caramel perquè no es queixin”.

Segons el president de l’Assandca, aquesta empresa proveirà de metges “que faran el seguiment dels pacients i els aclariran alguns dubtes”. D’aquesta manera, es vol donar resposta a un problema que es donava en algunes ocasions, ja que hi havia divergències “entre el que deia el metge d’aquí i el de baix, que no ho veien igual”. Aquesta és una de les dificultats “que teòricament solucionarem, va dir, però l’ideal seria que el tractament es fes al país i el problema ja no estaria ni aquí ni a baix”, va concloure.

saravia
suport radioteràpic
caramel
gent
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic