Els amants del tapeo ja poden tornar a gaudir de la tradicional, i ja consolidada, Ruta de la Tapa de Sant Julià de Lòria. El tret de sortida el van fer el cònsol major, Josep Majoral, i la cònsol menor, Mireia Codina, acompanyats d’alguns membres de la corporació de la parròquia. Tots ells van degustar algunes de les tapes dels onze establiments que s’han presentat per a aquesta edició. 

Així, l’experiència gastronòmica va començar al restaurant Fusió, on els esperava el mag Marc Ferrer, i on mentre degustaven la tapa delícia d’ànec, van poder presenciar diversos trucs d’il·lusionisme de prop, com per exemple el pas de monedes d’una mà a una altra o traspassar anells amb un fil. Majoral va qualificar la ruta com a diferent de l’anterior edició, amb un mag cada dijous per amenitzar aquesta activitat. A més, va afegir que des del Comú estan convençuts que se superaran les 5.000 tapes que es van vendre l’any passat. “Tenim ganes que la parròquia torni a agafar més vida, després d’una pandèmia com la que hem viscut”, va assenyalar. 

L’elaboració de les tapes no té límits. Al Bar Muntanya, per exemple, van barrejar la tradició amb la innovació i en va sorgir el Caprici de primavera, que és la metamorfosis de la carn d’olla en tapa acompanyada d’un xarrup de brou. L’enginy dels restauradors pot anar més enllà de la barreja casolana-moderna, com així es pot apreciar amb la tapa Tot al negre del Bare Nostrum, que consisteix en un assortiment de tres peces que tenen en comú la tapenade d’oliva negra.

El cònsol major va aprofitar la vetllada per recordar que, a banda de la Ruta de la Tapa, aquest cap de setmana Sant Julià acollirà tres iniciatives de dinamització més: la Fira del vehicle d’ocasió, un mercat outlet i una activitat per als infants al voltant de l’art amb la col·laboració d’ArtCamp, el ministeri d’Afers Exteriors i la Unesco.