Un grup d'alumnes de quart curs del Tecnocampus de la Universitat Pompeu Fabra (entre ells un d'andorrà), a Mataró, han decidit crear per al seu projecte de final de grau el 'teaser' d'un llargmetratge anomenat 'Themesis'. Un cop vist el resultat, de seguida s'han proposat encarar el repte de crear tot el contingut restant de manera professional. Davant la complexitat que suposa una tasca com aquesta, han comentat la iniciativa amb els professors, que han decidit participar-hi de manera activa i els han ofert els contactes d'altres estudiants, ja graduats, amb el més alt nivell en cada un dels departaments necessaris per engegar el llarg.Es tracta, per tant, del primer llargmetratge produït a aquest centre universitari del Maresme. 

El primer pas dels estudiants ha estat presentar el 'teaser' a les jornades 'Verkami en Vivo', d'on ha sortit escollit per a ser reproduït entre el 17 i el 19 de maig al Saló del Cinema i les Series. En aquestes jornades, es fa entrega d'una fitxa a cada una de les persones que visita el cinema i, en finalitzar les projeccions, els espectadors han de dipositar-la en aquella que els ha agradat més. Paral·lelament, també s'organitzarà un 'pixing', que es basa en una exposició del projecte on un jurat determina un guanyador, oferint la possibilitat d'obtenir diferents premis, entre els quals, el més desitjat pels estudiants i el que els hi pot donar major ajuda, és un càsting valorat en 8.000 euros integrat per actors i actrius d'una agència professional. 

El llargmetratge està articulat a partir d'una crítica social adreçada a Espanya pel que fa a injustícies presents en l'actualitat com el masclisme, el racisme o la violència de gènere. Mitjançant quatre protagonistes que representen quatre històries paral·leles, es fa una crítica a cada un d'aquests aspectes fins a arribar a un punt en comú entre totes elles. 

La idea és bona, els contactes també, per tant, sol queda preocupar-se pel finançament. És en aquest moment on recau una major dificultat per al grup de vint persones que treballen en la iniciativa. La idea és fer un 'crowdfunding' a la plataforma 'Verkami', amb l'objectiu d'assolir la xifra dels 10.000 euros. Paral·lelament, també estan buscant col·laboracions amb diferents entitats, com és el cas de la Maresme Film Comission, encarregada de cercar les localitats de gravació, o la Maresme Company, empresa especialitzada en l'organització d'esdeveniments on s'espera la projecció del 'teaser' de 'Themesis' durant l'estiu vinent per difondre'l entre la joventut del Maresme. 

Per tant, la campanya de recaptació de fons començarà a partir d'aquest 20 d'abril per tal d'iniciar el rodatge la segona setmana d'agost i finalitzant-la un mes després, durant la segona setmana de setembre. Quant a la postproducció, s'espera tenir-la enllestida el febrer del 2020 i, d'aquesta manera, començar un recorregut per diferents festivals i promocionar el projecte.