Convertir Andorra en un referent de l’après ski al sud d’Europa. Aquest és l’objectiu de la segona edició del festival Andorra Mountain Music, que tal com s’havia anunciat es trasllada a l’hivern. El cicle de concerts s’iniciarà el 5 de febrer amb l’actuació del DJ neerlandès Tiësto i s’allargarà tot un mes amb noms reconeguts a nivell mundial dins de l’àmbit de la música electrònica: Afrojack, Martin Garrix, Don Diablo i Timmy Trumpet. Finalment els concerts no seran itinerants com s’havia dit en un principi, sinó que es faran tots ells a l’estadi comunal Joan Samarra d’Andorra la Vella, “un lloc cèntric amb places d’aparcament properes i al qual s’hi pot accedir fàcilment a peu”.

“Som conscients que és una època de l’any on ja hi ha molta afluència de turistes al país, el que volem és que les persones que vinguin tinguin més experiències i s’enduguin un millor record cap a casa”, ha declarat el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, en la presentació del festival que s'ha fet aquesta tarda. En definitiva, una de les coses que persegueix el cicle de concerts és fidelitzar els turistes i contribuir a un millor posicionament de la “marca Andorra”. “Volem atreure turistes que facin una despesa mitjana més elevada, aquest és l’objectiu que estem perseguint: no créixer tant en quantitat de persones, sinó en qualitat i en despesa mitjana”. Per això cal una oferta “prèmium” i aquí és on encaixaria l’Andorra Mountain Music.

Una diferència significativa pel que fa a l’organització del festival és que, en aquesta ocasió, Andorra Turisme no s’encarrega directament de la gestió i la logística dels espectacles, sinó que actua com a patrocinador i aporta 1 milió d’euros a Live Nation que és qui efectivament promourà l’esdeveniment. Els altres dos patrocinadors són el Comú d’Andorra la Vella, amb una aportació de 200.000 euros i la cessió de l’estadi comunal Joan Samarra per als concerts, i Crèdit Andorrà.

La possibilitat inicial de fer els concerts en diferents estacions d’esquí es va acabar descartant després de parlar amb els seus responsables. “Després de la situació viscuda amb la pandèmia, les estacions no volien comprometre part dels seus espais, per la qual cosa vam decidir buscar una alternativa”, ha aclarit Torres. D’entrada, la voluntat és que el festival pugui fer-se cada any en una parròquia diferent, si bé no es descarta que a la llarga es pugui instal·lar a l’edifici multifuncional que s’ha de construir a la capital.

Precisament la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, s'ha mostrat encantada de poder contribuir al festival i augmentar d’aquesta manera l’atractiu de la parròquia en plena temporada d’hivern. “Creiem que organitzar aquests espectacles és un plus per al turisme, per a l’après ski i també per a l’after shopping”, ha afirmat.

Qui ha assegurat que l’après ski d’Andorra és únic per l’oferta comercial i cultural del país és el president de Live Nation a Espanya i promotor musical, Pino Sagliocco. Segons ha dit, el festival serà ara “un plus que farà que Andorra sigui imbatible” com a destí de neu al sud d’Europa.

Amb 5.000 entrades per a cada concert, l’edició d’hivern vol repetir l’èxit de l’estiu. Aleshores l’ocupació mitjana va ser del 83,5% amb una nota posada pels assistents de 8,3 sobre 10.