Després de "l'èxit" aconseguit l'any passat en la primera edició, el comú d'Andorra la Vella torna a apostar per organitzar la Xoco Fest, la festa del cacau i la xocolata que tindrà lloc entre el 31 de març i el 8 d'abril. La cita arriba ampliant horaris, espais i activitats i amb novetats com que es podrà veure en directe com el xef Adrián Ramírez construeix una mona de cent quilograms, que el darrer dia de l'esdeveniment serà repartida entre els assistents. La cita vol esdevenir "un referent" com la fira de la xocolata més important "al sud d'Europa", seguint l'exemple d'altres cites que es fan a la parròquia com el Poblet de Nadal, tal com ha posat en relleu avui el cònsol major de la capital, David Astrié.

Astrié ha destacat que Andorra la Vella va impulsar l'any passat aquesta cita que és la primera lligada al món de la xocolata que es fa al país i que es va optar per l'època de Pasqua, ja que es considera les dates idònies. Ha reivindicat que es vol que aquesta fira sigui un reclam no només per als ciutadans del país sinó també per als visitants, una qüestió que ha remarcat el cònsol menor, Miquel Canturri, que ha subratllat que vol ser "el gran mercat del cacau". L'esdeveniment torna amb horaris ampliats, ja que obrirà també al matí de les onze a dos quarts de dues, i a la tarda de cinc a nou. Amb més espais, ja que s'ocuparan les voravies del costat de la plaça de l'antiga caserna dels bombers i amb més activitats, perquè es passa de les 43 en onze dies que es van fer l'any passat a 56 en nou dies. A més, hi haurà el nou espai de la fàbrica de xocolata, on Ramírez treballarà al llarg dels dies que duri l'esdeveniment. Canturri també ha detallat el fet que s'amplien les places als tallers, tenint en compte que l'any passat hi va haver gent que no en va poder gaudir. Els dels infants passen de 15 a 20 places i els dels adults de 30 a 50. Els infants podran gaudir de propostes com decoració d'ous de Pasqua o fer un tamarro de xocolata i els adults de tallers de maridatge amb licors, entre altres. A més, els infants amb discapacitat auditiva o afàsia podran gaudir de tallers entre les cinc i les sis de la tarda amb professionals que els ajudaran a gaudir de la proposta. Els expositors també s'amplien i passen de set a nou, alguns dels quals amb productes exclusius per a la fira, i es podrà gaudir també de sis concerts de músics del país i vuit espectacles infantils.

Una de les grans "atraccions" de la cita ha de ser l'espai en què Ramírez treballarà per construir una mona gegant. El xef, que ja ha fet treballs de gran envergadura com una Sagrada Família de xocolata, ha explicat que fa vuit mesos que va començar a treballar en la idea que plasmarà a la fira. Ja té les peces preparades i a la Xoco Fest anirà muntant aquesta mona de cent quilograms feta amb xocolata negra, blanca i amb llet. La figura final que confegirà és una sorpresa que els assistents a la fira podran veure i també degustar al final. "Volia aportar el meu gra de sorra, en aquest cas de xocolata" a la fira, ha destacat Ramírez, que ha promès que "ho petaran bastant". Traslladarà les peces a la fira i allà anirà confegint la mona com si es tractés "d'un puzle".

La cita compta amb un pressupost de 120.000 euros i des del comú esperen que torni a tenir una gran afluència com la de l'any passat.