Diari digital d'Andorra Bondia
L’Espai Ermengol oferirà dissabte un berenar per als més petits.
L’Espai Ermengol oferirà dissabte un berenar per als més petits.

Tres sessions de ‘showcooking’ obren el ‘Parlem de Formatge’


Escrit per: 
Redacció/Foto:RadioSeu

Sota el títol Parlem i tastem el formatge, aquest pròxim dissabte 14 de març tindran lloc tres sessions de showcooking que obriran el cicle Parlem de Formatge 2020, segons va informar l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. Aquesta nova activitat vol donar a conèixer receptes de cuina amb formatge i productes agroalimentaris del territori fàcils de fer. La proposta és gratuïta i es realitzarà en plena plaça Patalín de la Seu d’Urgell, d’onze del matí a dues del migdia, perquè tothom en pugui gaudir.  
La primera sessió s’iniciarà a les onze del matí amb l’elaboració d’un panet farcit amb ceba de Coll de Nargó, papada i formatge Ermesenda, que anirà a càrrec de Salvador Maura, de la formatgeria artesana Mas d’Eroles (Adrall). 
A la recerca d’un maridatge ideal, és el títol de la segona sessió de showcooking, que s’iniciarà a les dotze del migdia, en la qual Vicky Mateu, sommelier de L’Infús (La Seu d’Urgell) ens explicarà com unir infusions, mantega d’herbes i galetes elaborades amb Mató Cadí. 
A la una tindrà lloc la tercera i darrera sessió amb l’elaboració d’una torrada de carpaccio de peu de porc de Cal Pagès amb formatge Ermesenda de Mas d’Eroles; una minihamburguesa ecològica de Ca l’Andreu amb formatge fresc de cabra L’Oliva; i un iogurt ecològic d’Ecofranc amb melmelada de Cal Casal. Tot això acompanyat per la cervesa artesana Cervesa ViP, i conduït per Marisol Salvadó i Agustí Porta, membres de l’Associació Menja’t l’Alt Urgell. 
També dissabte, però a les cinc de la tarda, hi haurà berenar a l’Espai Ermengol amb el formatge Petit Neu del Cadí. Aquesta proposta s’adreça a nenes i nens de sis a dotze anys d’edat, i anirà a càrrec de la Cooperativa Cadí. Per participar-hi cal fer inscripció prèvia a al correu info@espaiermengol.cat 
El cicle Parlem de Formatge continuarà dijous 26 de març amb la presentació del llibre Formatgeries Artesanes de Catalunya. Ruta per 93 obradors, i seguirà amb un tast comentat de formatges de 5 formatgeries catalanes, a càrrec de Ramon Roset. 
Les formatgeries participants seran Molí de Ger (Cerdanya); Formatgeria el Miracle (Solsonès); Formatgeria Xauxa (Garrotxa); Formatges Sant Gil Albió (Conca de Barberà); i Formatges Reixagó (Lluçanès).

sessions
‘showcooking’
obren
‘Parlem de Formatge’

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte