Diari digital d'Andorra Bondia
Una de les comissions de treball del Consell General dels Joves.
Una de les comissions de treball del Consell General dels Joves.

Tret de sortida al Consell dels Joves amb la feina en comissió


Escrit per: 
Redacció / Foto: Consell General

El treball en comissió va donar ahir el tret de sortida a la setzena edició del Consell General dels Joves, que organitza el Consell General, en què participen els alumnes de secundària dels tres sistemes educatius del país. Els joves es van organitzar en tres comissions per debatre les proposicions de llei presentades i presentar-hi  les esmenes corresponents per ser discutides.
Concretament, la primera de les comissions va abordar la proposició de llei de modificació de la Constitució per permetre tenir més d’una nacionalitat, presentada pels alumnes del Col·legi Sant Ermengol, així com la proposició de llei per a la promoció de l’esport-estudi, plantejada pels estudiants del Lycée Comte de Foix.
La segona de les comissions va treballar les esmenes presentades a la proposició de llei per a la creació d’un centre per a menors amb addiccions, presentada també pels estudiants del Lycée Comte de Foix, i el text dels alumnes del col·legi espanyol María Moliner amb relació al dret d’asil, en què es proposa que el Govern s’adhereixi a les Convencions de Ginebra i a tots els seus protocols, així com que redacti un projecte de llei que reculli els principals aspectes d’aquests convenis.
Finalment, la tercera de les comissions va tractar la proposició de llei per reduir el consum de drogues entre els adolescents i/o joves, plantejada pels alumnes de segona ensenyança de l’Escola Andorrana d’Ordino, i la proposició de llei per a la igualtat  entre homes i dones, presentada pels estudiants de segona ensenyança de l’Escola Andorrana d’Encamp.
El setzè Consell General dels Joves continuarà el 7 de març vinent, amb la celebració de la sessió plenària, que tindrà lloc a les 15.30. Com és tradicional, prèviament, els participants es faran la tradicional fotografia davant de les escales. Aquell mateix dia es farà també el lliurament de premis del concurs de cartells que es convoca cada any coincidint amb aquest esdeveniment.

Consell General dels Joves
escoles
Consell General
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic