Diari digital d'Andorra Bondia
El Liceu Comte de Foix.
El Liceu Comte de Foix.

Un 11% dels professors del Liceu Comte de Foix segueixen la vaga


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

La vaga de docents de secundària convocada per ahir a França va tenir més seguiment de l’esperat al Liceu Comte de Foix. En total, 18 professors van seguir l’aturada, el que suposa un 11% de tota la plantilla d’ensenyants. Segons va explicar el director del centre, Daniel Raynal, la vaga d’ahir va registrar més participació que en anteriors convocatòries. De fet, en la darrera aturada, el passat 9 d’octubre, hi va haver vuit professors absents d’un total de 134. Això suposa que va ser seguida per menys del 5% de la plantilla. Ahir, l’aturada es va donar, principalment, al liceu. 

Un dels motius d’aquest major seguiment, va apuntar Raynal, pot ser que a França la mobilització va ser impulsada pel conjunt de les organitzacions sindicals. “Avui [ahir pel lector], tots els sindicats han cridat a la vaga” i “potser això pot explicar per què normalment hi ha quatre professors en vaga i ara són més”, va dir el director del Liceu Comte de Foix. Així mateix va posar en relleu que aquesta és “la primera gran vaga” des que l’actual ministre d’Educació francès va arribar al càrrec. 
L’aturada d’ahir va obligar a suspendre classes. Tot i així, Raynal no va poder precisar l’afectació que va tenir per als alumnes ja que no tots els docents que van exercir el seu dret de vaga tenien les mateixes hores lectives. Davant d’aquesta situació, els alumnes més grans del liceu que tenien classe amb un dels professors que ha seguit l’aturada van poder deixar el centre, tal i com estableix el reglament. En el cas dels alumnes del college, que són més petits, estan obligats a quedar-se tot i que es produeixi alguna absència de professors. És per això que des del centre es va organitzar una acollida. 
El director del Liceu Comte de Foix creu que la reforma que es vol impulsar a França, el motiu que ha comportat aquesta vaga, no afectarà Andorra i, per tant, no es reduiran places de professors. Indica que, tenint en compte que el centre creixerà en alumnes els propers cursos, els professors que deixin d’impartir classes al liceu (perquè les hores es veuran reduïdes) podran cobrir les necessitats que hi haurà al college, on es preveuen ampliar les hores lectives. Raynal va afirmar que el número de professors amb què compta el centre és suficient pels alumnes que té. “El Liceu Comte de Foix està molt ben dotat”, va declarar. 
Els sindicats FSU, UNSA-Education i SGEN-CFDT van cridar els ensenyants a la vaga després que el govern francès anunciés la supressió de 2.650 places de docent a secundària.

 

liceu
Lycée
vaga
daniel raynal
Liceu COmte de Foix
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic