Diari digital d'Andorra Bondia
Una monitora durant una classe d’esquí.
Una monitora durant una classe d’esquí.

Un estudi situa el sou dels monitors andorrans al setè lloc de 14 països


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

Els salaris dels monitors d’esquí andorrans se situen just a la meitat d’una llista elaborada per SnowSkool. Concretament a la posició set de catorze. Segons aquest estudi, els instructors que treballen a les pistes del Principat cobren entre 20 i 22 dòlars per hora si tenen experiència (nivell dos) i 15 dòlars en el cas de tenir una formació més baixa. L’informe remarca que el sou pot veure’s incrementat si el professional està més qualificat. 

La xifra es troba lluny del salari dels monitors que exerceixen a França. Al país veí del nord, els instructors experimentats cobren 65 dòlars per hora, o fins i tot 85. Quant als que tenen menys formació, el sou se situa en 28 dòlars. Segons indica l’estudi, a França és més difícil trobar treball com a monitor d’esquí que a cap altre lloc, i aquests professionals han de tenir qualificacions d’un nivell avançat. En aquest país, a més, les hores de treball que es fan en una temporada poden oscil·lar entre les 200 i les 600.
Al segon lloc de la llista es troba Suïssa. En aquest cas, el sou se situa en els 55 dòlars per als monitors experimentats i 40 dòlars per als que tenen un nivell més baix. L’informe indica que, tenint en compte el nivell de vida d’aquest país, les escoles d’esquí suïsses paguen tarifes generoses als empleats que fan classes d’esquí i snowboard.
Noruega se situa en tercer lloc. Al país escandinau, els instructors amb més nivell cobren 45 dòlars, mentre que les formacions més baixes cobren 25 dòlars per hora. També en aquest cas, l’estudi indica que les tarifes estan d’acord amb el nivell de vida.
Per darrere de Noruega hi ha la Xina, que paga 20 dòlars per als experimentats i 20 per a la resta. L’informe detalla que en aquest país els salaris superen en molts casos els de les escoles d’esquí europees i fins i tot les japoneses. A més, són una bona opció per als instructors tenint en compte que el nivell de vida és més baix. Així doncs al Japó, les estacions paguen als monitors entre 25 i 20 dòlars per hora. I en sisè lloc hi ha Austràlia, amb uns salaris que se situen entre els 24 dòlars i els 15 per als monitors amb menys qualificació.
Amb relació a Espanya, el salari dels monitors es troba en vuitè lloc i just després d’Andorra. En aquest cas, els instructors amb més experiència obtenen un sou de 20 dòlars per hora i els que tenen un nivell més baix, 15 dòlars. Segueixen en la llista Finlàndia (20 i 15 dòlars per hora), Estats Units (20 i 15 dòlars per hora), Àustria (20 i 15 dòlars per hora), Nova Zelanda (20 i 12 dòlars per hora), Canadà (17 i 12 dòlars per hora) i Regne Unit (15 i 12 dòlars per hora). Tots els salaris de l’informe estan establerts abans de la incorporació d’impostos.

https://www.snowskool.com/ski-instructor-courses

 

monitors
esquí
salari
Número de vots: 62
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic