Diari digital d'Andorra Bondia

Un nou reglament agilitarà les sancions de circulació


Escrit per: 
M. S. C.

El Comú d’Encamp ha modificat el reglament pel qual s’imposa les sancions d’estacionament i circulació amb l’objectiu de posar el text del 1998 al dia i agilitar el procediment.

En aquest sentit, el nou reglament incorpora un òrgan instructor, que serà l’encarregat de gestionar les al·legacions dels ciutadans abans de portar-ho a la junta de govern. Aquest òrgan estarà format pel servei de Circulació i donarà més rapidesa al procés.
El nou reglament també permet aplicar un descompte del 50% en el cas que es pagui la multa en els tretze dies hàbils següents a la imposició, mentre que fins ara la reducció que es fixava era del 20%. Tot i així, en el cas que la persona interessada faci al·legacions, haurà de pagar la totalitat de la sanció i, en el cas que la resolució sigui negativa, no tindrà dret a cap descompte.
Aquesta és una mesura que ja ha estat adoptada per altres comuns i la intenció és reduir el nombre de persones que fan al·legacions, ja que hi ha molts recursos que es presenten sabent que tindran una resposta negativa, com per exemple estacionar en una plaça de minusvàlids. A més, aquest punt també evita que passin els terminis en què el ciutadà pot optar a un descompte mentre espera la resposta del Comú. En aquest sentit, es fa un pas endavant en l’homogeneïtzació amb la resta de comuns en aquest àmbit.
El cap de circulació del Comú d’Encamp, Joan Carles Troitiño, ha advertit, però, que les sancions de grua i immobilització del vehicle no tenen reducció, ja que són considerades una taxa. A més, el nou reglament exposa que en el cas de no acceptació de les al·legacions el termini per pagar és de 30 dies, quan abans era de 15. A més, si es procedeix a la via executiva, l’import de la sanció augmentarà un 20%, mentre que fins ara l’increment era del 15%.
El nou text també especifica que els agents poden immobilitzar un vehicle que pertorbi la circulació, sigui nacional o estranger, una possibilitat que no estava inclosa al reglament anterior. Una altra incorporació fa referència als cotxes amb matrícula no andorrana. Aquests vehicles hauran de pagar el cent per cent de la sanció encara que facin al·legacions, i en el cas que tinguin una resposta positiva se’ls retornarà l’import.
El cap de Circulació del Comú d’Encamp també s'ha referit als preus dels parquímetres. Les sancions que s’apliquen en aquestes zones estan fixades en 14 euros en el cas de no disposar de tiquet i de 7 euros si està caducat. En aquest sentit, ha remarcat que per al ciutadà surt més a compte anul·lar la multa al mateix parquímetre que no pas pagar la sanció per no disposar de tiquet, amb un descompte del 50%. A la parròquia encara queden algunes zones on l’estacionament és totalment gratuït, com és el cas de l’Hort de Godí, la zona dels Cortals i els carrers del Pedral i el Solà. La intenció de la corporació és anar instal·lant parquímetres de forma progressiva, equiparant-se així amb les resta de parròquies.
Les sancions més freqüents que apliquen els agents de circulació són per parar en zones prohibides, com ara una plaça per a minusvàlids, a les parades de bus, a les zones de càrrega i descàrrega i als passos de vianants. Tot i així, el cap de Circulació del Comú d’Encamp remarca que els agents han estat força permissius a l’hora de fixar sancions. També ha destacat que aquesta parròquia és la que disposa de més places d’aparcament d’Andorra i que els ciutadans tenen lloc suficient per deixar el vehicle.

Comentaris: 1

Comentaris

Bonjour, j'ai pris une amende de 15€ pour stationnement sans ticket au pas de la casa le 19 aout. Comment payer cette amande?

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic