Diari digital d'Andorra Bondia
El Govern ha nomenat definitivament cinc bombers i un oficial.
El Govern ha nomenat definitivament cinc bombers i un oficial.

Un oficial i cinc bombers, nomenats definitivament


Escrit per: 
Redacció / Foto: Agències

El Consell de Ministres ha aprovat avui el nomenament definitiu de cinc bombers adscrits al Cos de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments de la 35a promoció que s’incorporaran a l’escala bàsica amb un nivell de classificació C1. Aquests efectius van iniciar la seva formació a finals de l’any 2020 i se’ls va nomenar en període de prova el 18 de juliol de l’any passat. A més, també s'ha nomenat un oficial de nivell B2 que va començar el període de formació el setembre del 2021 i un de prova d'un mes, els quals ha superat amb èxit. 

D'altra banda, el Govern ha aprovat un concurs de promoció interna per cobrir cinc places de sotsoficials cap de sortida, de nivell B4. Segons s'ha informat, l’objectiu és completar progressivament la reestructuració del departament de bombers per tal que cada torn de treball tingui tres sotsoficials, de manera que cada servei que s’hagi d’efectuar integri com a mínim un comandament. Finalment, també s’obre un concurs intern per cobrir una plaça de sotsoficial de nivell B3 adjunt al cap d’unitat sanitària.

Modificació del port i ús d'armes pel cos penitenciari

En un altre ordre de les coses, l'Executiu ha decidit modificar el reglament del port i l’ús de les armes de foc i dels mitjans coercitius autoritzats als membres del cos penitenciari, per poder adaptar la composició i el funcionament de la Comissió Tècnica d’Avaluació i Control dels Mitjans Coercitius a la realitat actual. La Comissió –conformada pel director o director adjunt, un membre del cos formador de tècniques d’intervenció, un membre formador de tir i un metge generalista– té com a finalitat vetllar perquè la utilització dels mitjans coercitius autoritzats es faci respectant els principis de necessitat, congruència i proporcionalitat. Així, s'incrementa la periodicitat de les reunions, de mensual a quinzenal, amb la voluntat de dotar de més garanties i vetllar per l’estat de salut dels interns per poder avaluar-los més sovint i de manera individualitzada.

A banda, també s’ha introduït la necessitat d’impartir una formació relativa a les característiques tècniques de les armes de foc i mitjans coercitius al membre de la Comissió Tècnica d’Avaluació i Control dels Mitjans Coercitius que no pertany al cos penitenciari i s'ha concretat la classificació de les armes autoritzades a la presó.

Andorra
societat
justícia
Interior
bombers
treball
cos penitenciari
armes
reglament
nomenament

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte