Diari digital d'Andorra Bondia
El carrer Doctor Vilanova d’Andorra la Vella.
El carrer Doctor Vilanova d’Andorra la Vella.

Un pla guiarà el desenvolupament de diferents zones de la parròquia


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

El comú d’Andorra la Vella convocarà en breu un concurs masterplan que ajudarà a guiar el desenvolupament urbanístic de diferents zones de la parròquia. Es tracta d’una organització prèvia que ha de definir les línies i els criteris a seguir un cop es treballi en cada indret de la població (les prioritats per a cada zona, com es pot millorar), un fet que permet dur a terme una planificació amb més perspectiva.

La decisió de convocar un concurs masterplan va sorgir després  que el Col·legi Oficial d’Arquitectes d’Andorra (COAA) exposés a la corporació algunes “incongruències” que havia detectat en el plec de bases del concurs d’idees de remodelació urbanística del carrer Doctor Vilanova. Arran d’aquest fet, el comú es va reunir amb 15 col·legiats interessats a concursar-hi i es va arribar a l’acord de convocar dos concursos, un per al carrer Doctor Vilanova però amb un tram d’intervenció menor i un concurs masterplan. La degana del Col·legi d’Arquitectes, Zaira Nadal, va celebrar la decisió i es va mostrar a l’espera que l’elaboració de plans directors (com també es diuen) es torni a repetir. Així va explicar que un pla d’aquest tipus pot incorporar diferents zones de la ciutat, estiguin o no relacionades. Nadal es va mostrar satisfeta de la bona rebuda del comú i el clima de diàleg que es va establir al mateix temps que va remarcar que en cap moment l’entitat professional demanava l’anul·lació del primer concurs que es va convocar, sinó la clarificació de diferents aspectes. 
Els punts de l’anterior plec de bases que neguitejaven els arquitectes feien referència a la zona d’intervenció, que era molt àmplia, i a més estava poc definit el que s’hi podia fer. També entrava a valorar el cost econòmic, buscant idees originals però també barates, segons els professionals. A banda es demanava un cronograma d’execució dels treballs, un element “poc realista” en un concurs d’idees, ja que cal haver redactat un projecte i conèixer la constructora; una valoració del cost de construcció; i una proposta d’honoraris (un element que creuen que cal eliminar de la fórmula perquè el que ha de guanyar és la millor idea). També s’indicava que l’àmbit d’intervenció no estava del tot ben delimitat (un fet que contrastava amb la petició d’una estimació del cost). 

masterplan
pla director
andorra la vella
urbanisme
Col·legi d'Arquitectes
doctor Vilanova
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic