Diari digital d'Andorra Bondia
La primera reunió va tenir lloc el 10 de març al Parc Central.
La primera reunió va tenir lloc el 10 de març al Parc Central.

Una nova associació aplegarà les famílies nombroses del país


Escrit per: 
M.P.A. / Foto: Andorra Difusió

Un grup de famílies ha posat fil a l’agulla per constituir la primera associació de famílies nombroses d’Andorra. De moment, en deu dies ja són unes 120 les que s’han anat sumant a aquest projecte, que el passat diumenge va celebrar la seva primera reunió, en la qual hi van participar deu famílies. El president provisional de la junta gestora que les ha  de dur a ser a associació, Jaume Pol, es mostra sorprés perquè en poc temps, “amb el boca a boca” i missatges de Whapsapp, s’ha anat afegint “una gentada”.  
L’associació neix com a fruit d’una necessitat, manifesta Pol, “tenim moltes despeses i la majoria de les vegades ens tracten com a persones individuals” i afegeix que a Andorra “hi ha molt poques ajudes”. En aquest sentit, assenyala que tot i que hi ha una guia editada pel Govern, “és molt caòtica” perquè recull en un mateix document les condicions i avantatges del carnet de família nombrosa i de la tarja magna. Segons va apuntar Pol, tot i que reconeix que hi ha algunes ajudes, considera que són “molt poques”. 
La raó fonamental per crear l’associació és “la necessitat imperiosa d’ajudes econòmiques”, perquè “no totes les famílies que tenen entre quatre i vuit fills són riques”, remarca el president, qui de tota manera assegura que “no demanem cap xec, sinó que es bonifiquin algunes despeses”, com ara el transport escolar o l’impost de circulació per vehicles grans. “Volem fer força per anar a l’administració i exposar les nostres necessitats”, afirma.
En aquests moments, estan acabant d’elaborar els estatuts de l’associació, i un cop els tinguin convocaran una segona reunió en la qual convidaran a participar-hi tots els socis que hauran d’aprovar-los i escollir la junta que presidirà l’associació. L’advocat Jordi Carreras, membre de l’associació, n’és l’encarregat i apunta que estan “quasi acabats”. El proper pas, explica, serà demanar hora al notari i després inscriure-la al registre d’associacions. Carreras remarca que l’associació neix amb la intenció “d’agrupar el col·lectiu per cobrir les necessitats de les famílies nombroses, donar suport i posar de manifest que hi ha moltes coses a fer”. 
Quant a la possible incidència del col·lectiu en la campanya electoral, es posen a la disposició de les formacions polítiques  que vulguin incloure en els seus programes mesures d’ajuda a les famílies nombroses. “La classe política hauria de transmetre que les famílies nombroses tenen una sèrie de despeses”, afirma Pol. Un altre aspecte que tant Pol com Carreras consideren molt necessari és contactar i col·laborar amb associacions de famílies nombroses d’altres països, com ara les d’Espanya i Catalunya. 

famílies nombroses
nova
associació
aplegarà
famílies
nombroses
país
Comentaris: 1

Comentaris

És molt necessari que des de les administracions es fomentin els ajuts a les famílies! Bona iniciativa!!

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic