Entre 40 i 50 persones es van aplegar ahir a primera hora del matí per participar en la marxa convocada contra la construcció del telefèric del pic de Carroi. El seu promotor, Mario Gómez, va assenyalar que alguns no van poder completar la iniciativa i d’altres es van incorporar durant el trajecte. De fet, Gómez va reconèixer que la jornada d’ahir va ser força complicada pel fred i el gel, la qual cosa “pot haver frenat la gent”. A més de la climatologia hi ha d’altres “pors”, entre els que donen suport a la campanya No al telefèric de Carroi. Tenen por a represàlies a la feina, per exemple, i per això “obertament ni van poder signar a favor de la campanya ni podien sortir ahir a la foto”.

Igualment es va mostrar convençut que si en comptes de convocar-la d’una setmana per uns altres s’hagués fet dintre de dos mesos, “n’haguéssim aplegat 200”. Però la voluntat del seu promotor és que se segueixi parlant del tema, va assegurar, “que es generi debat, que la gent continuï parlant”. En aquest sentit, va remarcar que tant a Andorra la Vella com a la Massana s’ha generat aquest debat.
Per Gómez, el telefèric respon a interessos econòmics, “es vol fer un projecte només pensat per fer diners”, va remarcar, per “buscar un turisme de qualitat amb més poder adquisitiu”. Al seu parer, “s’hauria d’invertir en sanitat que és el que ens afecta a tots”, en projectes que revertissin directament en els ciutadans. Així, proposa que en comptes de fer un hotel al pàrquing de l’antiga plaça de braus -una de les possibles sortides del giny- “fem un hospital” i els ciutadans no hauran de marxar fora del país quan tenen problemes de salut greus. El promotor de la campanya contra el telefèric va insistir que l’econòmic és l’únic argument dels qui el volen fer, mentre que ell ha donat diverses raons pel qual no fer-lo. Ara, el que li agradaria és que es constituís una plataforma de veïns del Rec del Solà en contra del giny i per la salvaguarda del patrimoni natural de la zona.
Pel que fa a properes accions, Gómez va declarar que “estarem a l’expectativa” i va agrair les 2.139 signatures recollides a la campanya a Change.org, així com el suport del Partit Socialdemòcrata i de l’Associació Protectora d’Animals, Plantes i Medi Ambient d’Andorra (Apapma).