La capital alturgellenca va acollir ahir la celebració de la Diada esportiva de la gent gran de la Seu d’Urgell i Andorra, on hi van participar 200 padrins. La majoria són urgellencs, mentre que la resta procedeixen del Principiat d’Andorra. La jornada es va iniciar a primera hora del matí amb un acte inaugural que enguany ha tingut lloc al Palau d’Esports, presidit per la regidora de la Gent Gran de l’Ajuntament urgellenc, Montserrat Bonet, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, i la secretària d’Estat d’Afers Socials i Ocupació del Govern d’Andorra, Ester Fenoll.

Com ja s’ha convertit en tradició en cada edició que té lloc a la Seu, la inauguració simbòlica d’aquesta diada de la gent gran la van protagonitzar membres del Consell Municipal d’Infants de la Seu i, enguany, van ser dos alumnes de l’escola La Valira els qui van donar la benvinguda als padrins i padrines i els van encoratjar a seguir practicant activitat física. En els parlaments inaugurals, Batalla va manifestar que “aquesta diada serveix per comprovar que la gent gran tant de la nostra ciutat com del Principat d’Andorra teniu una actitud positiva i saludable davant la vida, fet que serveix de lliçó a les generacions que venim darrere”. Batalla va assenyalar la importància que té aquesta jornada que permet, cada any, que padrins i padrines de banda i banda de la frontera es retrobin. Sobre això, l’alcalde urgellenc va mostrar la seva satisfacció per la “bona col·laboració” entre l’Ajuntament i les institucions andorranes per portar a terme aquesta diada esportiva. Per la seva part, Fenoll va remarcar  la “molt bona entesa i col·laboració” entre les diferents institucions del Principat d’Andorra i l’Ajuntament urgellenc a l’hora de celebrar aquesta activitat i moltes d’altres. La secretària d’Estat d’Afers Socials va remarcar també “la importància que té que la gent gran es mantingui amb hàbits saludables i  faci esport, per esdevenir un mirall per a tots nosaltres, i així trencar aquella imatge, moltes vegades, estereotipada de les persones grans”.  

Després de l’acte institucional, els padrins van protagonitzar, en diversos grups, un seguit d’exhibicions de gimnàstica de manteniment amb coreografies. La jornada va seguir amb la participació de les persones grans en diferents activitats, com un taller de ritmes, ioga i una sortida en marxa nòrdica. La jornada va finalitzar amb un dinar de germanor a la sala polivalent de la zona esportiva municipal de la Seu. La diada té com a objectiu la promoció de la pràctica de l’exercici físic amb activitats lúdiques, així com fomentar els intercanvis socioculturals i 
esportius amb caràcter participatiu.