Una cinquantena de productors han iniciat aquests dies la collita de trumfes de qualitat. La societat Sabors i Aromes preveia que en aquesta collita es poguessin arribar als 200.000 quilos en brut, però el cert és que les condicions meteorològiques registrades aquest estiu no han estat gaire favorables i, per tant, la producció pot estar per sota de les previsions.


Les varietats que s’han plantat són Anaïs i Noisette, ja que, tal com va exposar el gerent de la societat, Roger Fité, són “polivalents” i són les que van resultar escollides després del pla de recerca. A banda, però, la societat ha fet una prova amb la varietat Nazca, que és apta especialment per ser fregida, per “comprovar-ne el seu rendiment”.
Paral·lelament a la collita, des de Sabors i Aromes valoren l’acceptació que està tenint el producte entre els establiments comercials del país, ja siguin grans superfícies o botigues més petites, i assenyalen que ara cal veure quina serà l’acceptació per part del consumidor. I per aconseguir atraure aquest client, des de la societat han optat per no apujar el preu del producte respecte de l’any passat, de manera que, conclouen, oferiran “qualitat al mateix preu”.
Aquest mes d’octubre és previst que s’acabi la collita, tot i que dependrà del temps que faci.