Diari digital d'Andorra Bondia
El servei d'Urgències de l'hospital.
El servei d'Urgències de l'hospital.

Urgències va atendre 137 visites diàries durant els 15 dies de Nadal


Escrit per: 
Pepa Gallego/Foto: Jonathan Gil

El Servei d’Urgències de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell va rebre durant els 15 dies de les vacances de Nadal (entre el 23 de desembre i el 6 de gener passats) un total de 2.059 visites, 36 menys que en el mateix període de l’any anterior. Al Servei d’Urgències del Pas de la Casa, van ser 163 les visites rebudes en el mateix període, fet que suposa 21 actes més que l’any anterior. 
Aquesta variació relativa en el servei, d’un 1,72% menys a les urgències de l’hospital i d’un 14,79% més a les urgències del Pas de la Casa, suposen, segons afirmen des del SAAS, una constatació que les xifres, amb aquestes lleugeres variacions, es mantenen constants. De fet, si s’observen els períodes d’anys anteriors, es constata que en aquestes mateixes dates del 2015 les visites diàries al Servei d’Urgències de l’hospital es van xifrar en 107. Aquesta xifra més baixa va respondre, tal com aleshores es va informar des de direcció d’Urgències, per un hivern menys fred i amb menys repercussió per la grip. En canvi, el 2016, en aquestes dates de Nadal, l’activitat al Servei d’Urgències va augmentar fins a arribar a una mitjana de 140 visites diàries i va ser per una incidència més forta de la grip.
De fet, tant en l’època hivernal en general com en aquestes dates en particular, el gran gruix de les visites d’urgències tenen dos motius clarament destacats. Es tracta de la causa de la grip i també dels accidents en la pràctica de l’esquí, derivats gairebé tots a traumatologia.
Per edats, en el darrer Nadal, de les 2.059 visites al Servei d’Urgències de l’hospital, 1.457 van ser adults i 602, nens. Al Pas, van ser 131 adults i només 31 nens.

urgències
visites
diàries
Nadal
atendre
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic